Головна Новини Нардеп від Тернополя Ігор Побер: “Ріст економіки є, хоч і мінімальний”

Нардеп від Тернополя Ігор Побер: “Ріст економіки є, хоч і мінімальний”

25 травня стартував п’ятий рік президентства Петра Порошенка. У цей день глава держави з чотирирічним стажем пообіцяв, що країна переходить до масштабного оновлення.

Чи вдасться йому дійсно змінити державу – побачимо за рік. А поки Gazeta.ua зібрала думки народних депутатів щодо досягнень глави держави за чотири роки. Їх у Верховній Раді оцінюють неоднозначно.

“Дуже багато людей незадоволені. Перше питання – люди живуть гірше. Але якщо взяти приріст на душу населення, стало краще… Ріст економіки є, хоч і мінімальний. Ріст ВВП є. Врахуємо, що країна воює… У 2013 році мільярд гривень на армію виділяли. Зараз – у 100 разів більше. Їх треба десь брати”, – зазначив Ігор Побер із БПП.

“Абсолютно негативно оцінюю діяльність Петра Порошенка. Я за нього не голосував і не жалкую. Порошенко просто подовжив панування олігархічної клептократії, яка у нас панувала за інших президентів. Він її ще більше зацементував. І далі працює на самозбагачення і збагачення таких людей, як Ахметов.

Деякі речі можуть бути позитивними. Наприклад, якщо Українська церква Київського патріархату отримає офіційну автокефалію – це буде справді позитив. Але складно оцінювати, наскільки це буде заслуга Порошенка”, – зазначив позафракційний Юрій Левченко.

Порошенко – другий президент після Леоніда Кучми, який очолив державу за результатами позачергових виборів

“Порошенко пообіцяв, що країна буде жити по-новому. Поки це не вдалося. Корупція досі не подолана. Більше того, зростає і надалі. І далі бачимо парламентську кризу. Війна не припинена. І головне: поки не бачимо, якими важелями можемо змінити ситуацію у країні. Точніше, важелі бачимо, але їх не використовують.

Хай аналітики аналізують його діяльність. А я можу сказати: щоб щось змінити, потрібні рішучі дії. Для них має бути стратегія, план, тактика. Цього ми не бачимо. У цьому головна проблема Порошенка – він не має команди, яка б могла змінити формат життя. Жити по-новому не вийшло”, – сказав позафракційний Борислав Береза.

Із п’яти президентів містяни – Порошенко і Янукович. Інші – вихідці з села

“Потрібно назвати головну обіцянку, яку дав Порошенко країні: зберегти її. Я вважаю, він цю обіцянку виконав. У нас є сьогодні держава Україна. Ми з тих пір повернули частину територій”, – наголосив заступник керівника фракції БПП Олексій Гончаренко.