Головна Політакценти Міський голова змушений у Фейсбуці писати про нагальну ситуацію

Міський голова змушений у Фейсбуці писати про нагальну ситуацію

Міський голова Монастриська Андрій Старух у Фейсбкуці повідомив про ситуацію яка склалася на останній у цьому році сесії міської ради від якої очікували прийняття бюджету та кількох програм на які вже на почату року мали би виділятися гроші.

“Обставини вимагають невідкладно повідомити про нагальну ситуацію, що склалася в зв’язку із зривом кількома депутатами (розійшлись, бо їм так захотілося) останньої сесії міської ради. Використовую для цього особисту сторінку у фейсбуці, якою користувався виключно для приватно-особистого” – пише Андрій Сарух.

Та вказує які наслідки з цього небажання більшості депутатів попрацювати.

“• Не прийнято бюджет міста на 2018 рік;
• не затверджено програму економічного та соціального розвитку міста на 2018 рік;
• не затверджено програми підтримки малозахищених верств населення «Турбота», а також програму «Культура».
• не розглянуто понад 40 звернень жителів міста та учасників АТО із земельних питань та інші питання життєдіяльності міста
Особливо звертаю на наслідки неприйняття бюджету на наступний рік. Здійснення капітальних видатків неможливе. Місто виключається із списків суб’єктів взаємодії із державним бюджетом та державними цільовими фондами… Без бюджету у цих списках на 2018 рік нашого міста нема. Якщо в 2017 році нам вдалося залучити на розвиток міста 2 млн. державних інвестицій на будівництво міської каналізації та спортивного майданчика, то тепер ми перед реальною загрозою неотримання будь-яких державних коштів. Це при тому, що лише на продовження у 2018 році будівництва каналізації вже є попереднє погодження на отримання містом державних коштів на суму понад 3 мільйони гривень. Такими діями перекреслюється позитивний імідж міста перед державними структурами, який важкою наполегливою працею міській раді вдалось сформувати протягом останніх 4-ох років, оскільки одразу після виборів у 2014 році, перед представниками Монастириської міської ради закривались майже усі двері як перед ненадійними партнерами.
Прошу свідомих депутатів та жителів міста завтра у п’ятницю 29.12.2017 о 10 годині прийти на сесію міської ради” – пише 
Міський голова Андрій Старух.