Головна Політакценти «Ми відреставруємо літак на Східному у Тернополі», – заявив голова тернопільської ОПЗЖ...

«Ми відреставруємо літак на Східному у Тернополі», – заявив голова тернопільської ОПЗЖ Олександр Кравчук

Навколо славнозвісного памятнику на Східному масиві, на проспекті Степана Бандери у Парку Слави уже не один рік ведуться дискусії, одні тернополяни виступають за те, щоб літак зняти, мовляв це радянська спадщина, та й експонат застарілий може впасти комусь на голову, інші навпаки просять зберегти літак у такому вигляді, правда відреставрувати та відновити його.

«Я за збереження наших історичних пам’яток – літак є одним із символів нашого міста, був ще танк, як бачите його зняли, – наголошує Олександр Кравчук, голова Тернопільської регіональної організації «Опозиційна платформа за життя». – Літак варто залишити, правда на мою думку його варто відновити відреставрувати і поставити на те ж місце».

За словами Олександра Кравчука, нинішня влада Тернополя так і мріє позбутися даного монументу та побудувати на цьому місці черговий МАФ, або ж ринок чи обмінний пункт.

«Місце там просто шикарне, якраз при вході у парк Національного Відродження зі сторони Східного масиву, я не дивуюся, якщо у нинішнього голови Тернополя Сергій Надала уже є плани на дану земельну ділянку, – наголошує Олександр Кравчук. – Та ми не допустимо цього, ми збережемо літак, не дамо його демонтувати чи зруйнувати, або ж перенести. Це історія наших дідів, прадідів, ми маємо її зберегти і примножити».

До слова, для націоналістів-радикалів, цей літак спроектували та побудували українці.