Головна Політакценти Михайло Апостол застеріг від фальсифікацій на виборах

Михайло Апостол застеріг від фальсифікацій на виборах

Радник глави МВС Михайло Апостол, який входить до створеної міністерством спеціальної робочої групи для моніторингу законності виборчого процесу і роботи зі зверненнями громадян, поділився власним досвідом запобігання фальсифікаціям під час виборчого процесу.

Про це політик написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Враховуючи мій особистий багаторічний досвід у виборчих процесах (член комісії, спостерігач, був неодноразово керівником виборчого штабу, був кандидатом, обирався…),можу запевнити, що мені та нашій команді відомі і зрозумілі всі методи, як запобігти фальсифікаціям», – зазначив він.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1094377684075356&set=a.186964814816652&type=3&theater

Апостол дав поради та рекомендації всім учасникам контролю за виборчим процесом, особливо на місцевому рівні.

«Не потрібно боятися приймати рішення при виявленні порушення; не потрібно боятися місцевих “князьків», будьте рішучими та не піддавайтеся на жодні їхні погрози; просто пам’ятайте: майбутнє ваших дітей і онуків у ваших руках», – додав радник глави МВС.

Також Михайло Апостол навів слова очільника Міністерства внутрішніх справ про відповідальність за порушення на виборах: «”Заробітчани”, які сподіваються продати свої голоси – отримають зразу ж кримінальне провадження. Члени комісії, які хочуть збільшити свої статки шляхом видачі виборчого бюлетеня за особу, яка тимчасово буде відсутня в Україні на момент голосування-очікує неминуча в’язниця».

«Для виявлення і недопущення фальсифікацій у нас є всі сили і засоби», – підкреслив він.