Головна Політакценти Микола Люшняк: Встановлюємо справедливість щодо військових, які загинули чи постраждали у навчальних...

Микола Люшняк: Встановлюємо справедливість щодо військових, які загинули чи постраждали у навчальних центрах

Днями Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект № 9110.

Документ розширює перелік категорій військовослужбовців та членів їх сімей, на яких поширюється дія положень закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Співавтором законопроекту став народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк. Парламентарій розповів, у чому полягає важливість документу та що він змінить.

– З початку повномасштабного вторгнення російські загарбники неодноразово завдавали ракетних, артилерійських, авіаційних ударів по військових навчальних закладах, навчальних частинах, військових частинах. Внаслідок цього загинуло чимало воїнів різних рангів, багато захисників отримали поранення, контузії, каліцтва. Відтак, законопроектом № 9110 ми маємо на меті створити більш сприятливі умови для забезпечення прав та інтересів таких захисників та захисниць України, а також членів їх сімей. Надати їм статус осіб з інвалідністю внаслідок війни або статус сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України,  зазначив Микола Люшняк.  

Він зауважив, що йдеться також про пільги та гарантії, а для сімей загиблих захисників і захисниць України передбачено право на виплату одноразової грошової допомоги.

– Дякуємо українським воїнам, які рятують весь світ від російського зла! Разом з колегами-депутатами працюємо над тим, щоб вони отримали належний соціальний, матеріальний та правовий захист!  підсумував Микола Люшняк.