Головна Політакценти Мерія Тернополя забезпечела заробітною платою бюджетників, незважаючи на відсутність фінансування від уряду

Мерія Тернополя забезпечела заробітною платою бюджетників, незважаючи на відсутність фінансування від уряду

Незважаючи на падіння доходів через епідемію COVID-19, Тернопільська міська рада виділила додаткові гроші на освіту, медицину та очищення Ставу
Важливо.

У Тернополі відбулася чергова сесія міської ради, на якій депутати розглядали важливі питання життя громади. Зокрема щодо забезпечення вчасної виплати заробітних плат бюджетникам. І вони можуть бути впевненими – зарплата буде. Навіть незважаючи на епідемію COVID-19 та той факт, що Уряд не виконує свої бюджетні зобов’язання перед місцевими бюджетами.
Пряма мова мера.

«Місто не виконує запланований бюджет. Головна причина – пандемія коронавірусу. За 9 місяців 2020 року з запланованих 1 мільярда 711,7 мільйонів гривень у бюджет громади надійшло лише 1 мільярд 603,9 мільйона гривень доходів. Тому відбувся перерозподіл коштів, задля забезпечення заробітною платнею працівників бюджетної сфери. Депутати підтримали рішення, яке передбачає перерозподіл коштів, задля забезпечення заробітною платнею працівників бюджетної сфери. Тернопільські освітяни, медики та всі бюджетними будуть з заплатою», – заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.
Гроші на освіту

Міська рада прийняла рішення збільшити доходи загального фонду бюджету громади, у т.ч. за рахунок освітньої субвенції та субвенції Нової Української Школи. Ці кошти будуть спрямовані на виплату заробітньої плати освітянам та на придбання засобів індивідуального захисту в загальноосвітні заклади міста.
Гроші на медицину

Також виділені додатково 3,5 млн грн., які спрямували на зарплатню тернопільським медикам. З місцевого бюджету виділені кошти на страхування тернопільських медиків, про що вони вже декілька місяців без результативно просять в Уряду. Понад 3,8 млн грн на придбання 70 кисневих концентраторів для лікарні швидкої допомоги, лікарень №№2 та 3 і понад 800 тис. грн – на безкоштовні рецепти для пільгових категорій населення.
Гроші на тепло для тернополян

Понад 9 млн грн. виділили на поповнення статутного капіталу КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Це зроблено для якісного та безперебійного проведення опалювального сезону. Щоб у домівках тернополян було тепло та комфортно.
Гроші на очищення Ставу

Ще одне важливе рішення міської ради. Виділені додаткові кошти на роботи з очищення Тернопільського ставу (розчистку від наносів та донних відкладів для покращення гідрологічного режиму та санітарного стану окремих прибережних ділянок ложа водосховища). Нагадаємо, у Тернополі вперше за 40 років почали реалізацію комплексної програми очистки ставу. Міська рада прийнята програму з відновлення екосистеми ставу, за якою відбуваються всі планові роботи. Це створення природного стоку, очищення ставу від мулу, сміття та водоростей, реконструкція каналізації та колекторів.