Головна Політакценти Маркіян Лубківський закликає дипломатів дати кваліфікацію діям Росії на сході України, означивши...

Маркіян Лубківський закликає дипломатів дати кваліфікацію діям Росії на сході України, означивши їх як агресію

Координатор громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка “Справедливість”, посол, екс-посол України в Республіці Хорватія (2006-2009) Маркіян Лубківський закликав українських дипломатів дати чітку і однозначну кваліфікацію подіям на сході України як агресії з боку Росії. Це, передусім, потрібно для того, щоб українська дипломатія могла ефективно протидіяти російським впливам на міжнародній арені.

 

«Звісно, потрібно у першу чергу навести нарешті лад у власному домі, подолавши, передусім, корупцію і створивши умови для притоку іноземного капіталу, його вільного і безпечного функціонування в Україні. Можливо вперше показати себе адекватним і надійним партнером.
Чітка і однозначна кваліфікація подій на сході України як агресії з боку Росії, на сьогодні дуже важлива. Бо доки ми ще будемо трактувати очевидну агресію проти нашої держави як антитерористичну операцію? Потрібно відмовитись від цього визначення – АТО. У нас немає внутрішньо українського конфлікту, а є очевидна і цинічна агресія з боку Росії», – вважає Лубківський.

На думку координатора Руху Наливайченка «Справедливість», зараз час активно розвивати двосторонню дипломатію, створювати серйозні політичні і гуманітарні приводи для ефективних діалогів з європейськими країнами – членами ЄС і НАТО. «Економічна дипломатія має стати не порожніми словами, а суттю української дипломатичної присутності за кордоном», – зауважив Маркіян Лубківський.