Головна Політакценти Максим Черкашин: «У Тернополі на базі недобудованої бібліотеки створять інноваційний центр»

Максим Черкашин: «У Тернополі на базі недобудованої бібліотеки створять інноваційний центр»

Громадський активіст, багаторічний радник міського голови Тернополя, кандидат від партії «Голос» Святослава Вакарчука по 163-му одномандатному окрузі – місто Тернопіль, Максим Черкашин обговорив з колегами перспективи довгобуду обласної бібліотеки у місті.

«Будівництво бібліотеки у центрі міста розпочалося у 1989 році. Пройшло 30 років, а «віз і досі там», точніше будівля є, та вона не функціонує належним чином», – відзначив Максим Черкашин.

За словами кандидата від «Голосу», було багато розмов про можливе використання бібліотеки, але приміщення досі порожнє.

«У співвідношенні молоді до інших вікових категорій Тернопіль вважається лідером серед український міст. А за результатами досліджень журналу «Фокус» Тернопіль – найбільш студентське місто України. Це хороший потенціал для інноваційних змін, носіями яких є молоді люди. Проте, щоб такі зміни відбувалися молодим людям необхідний простір та відповідні умови для розвитку, самореалізації та створення інноваційних продуктів, – наголошує Максим Черкашин. – Тому я пропоную реконструювати довгобуд бібліотеки в центр інноваційного розвитку «TERNOPIL CITY HALL» на площі Героїв Євромайдану. Цей простір стане своєрідним «магнітом» громадської активності, який об’єднає місцеву владу, громадських активістів, журналістів та творчих людей за прикладом «Інноваційного Центру» м. Гдиня, Польща («Gdynia Innovation Centre»)», – зазначив Максим Черкашин.

До того ж у новоствореному інноваційному центрі можна облаштувати всі управління і відділи міської ради в одному приміщенні, прозорі громадські офіси, студію звукозапису, молодіжний та мистецький простору, студентське братство, дитячу рок школу, творчі майстерні, прес-центр, конференц-зали.

«Тоді масштабне приміщення у центрі Тернополя не пустуватиме, а стане унікальним проектом не лише для України, але й європейських країн, оскільки на сьогодні відсутній прецедент роботи під одним дахом місцевої влади, активістів, журналістів, громадських організацій та приватних структур, – підсумовує Максим Черкашин. – Центр буде притягуватиме активних мешканців для створення інноваційних продуктів направлених на покращення життя містян у всіх сферах. Особливістю проекту є те, що реалізовувати його можна частинами, організовуючи кожну локацію окремо. За необхідності можна відкривати абсолютно нові локації, які наразі не передбачені проектом, проте у яких буде потреба тернополян», – підсумував кандидат у народні депутати.

До слова, вивчаючи міжнародний досвід, варто відзначити, що подібні проекти реалізовують у всьому світі, зокрема візьмемо Польщу.

Центр дизайну польського міста Гдині був створений як частина Поморського науково-технологічного парку.

Сьогодні він підтримує розвиток креативної індустрії, головним чином компаній і проектів, пов’язаних з промисловим дизайном, графічним дизайном, мультимедіа та архітектурою.

Центр сприяє розвитку відносин між дизайнерами та підприємцями. У той же час, Центр Гдині координує численні ініціативи, пов’язані з проектуванням, і події в місті, а його представники беруть участь у міжнародних проектах, проводять освітні ініціативи, організовують виставки та різноманітні заходи.

Ангеліна Бавінська

#голос #голосзмін #твійголос #молодьтернопіль