Головна Політакценти МАКСИМ ЧЕРКАШИН: «УКРАЇНСЬКИЙ СОЛДАТ ПОВИНЕН ОТРИМУВАТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА РІВНІ КРАЇН НАТО»

МАКСИМ ЧЕРКАШИН: «УКРАЇНСЬКИЙ СОЛДАТ ПОВИНЕН ОТРИМУВАТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА РІВНІ КРАЇН НАТО»

Гідні умови служби для військових – одне з основних завдань, яке ставить собі за мету партія «Голос». Бійці повинні мати соціальне та побутове забезпечення, якісне медичне обслуговування і можливість регулярно бачитися з родиною. Військові мають захищати країну і займатися бойовою підготовкою, а не заповнювати стоси паперових документів. Тому кандидат від Тернополя Максим Черкашин разом з командою «Голосу» пропонує зменшити кількість контролюючих органів, які перевіряють військовослужбовців. І команда знає як це зробити. Адже вирішують цю проблему разом з військовими, які з особистого досвіду знають, чого потребують захисники.

«В нашій команді є ті, хто пройшов АТО. Зокрема це Андрій Шараскін, позивний «Богема». Тому ми вже сформували певні кроки, які дозволять українській армії стати справді сильною і потужною. По-перше – всі закупівлі мають іти прозоро. Ми не потерпимо мародерства, ми не потерпимо обкрадання армії. По-друге, наші солдати не лише служать – вони воюють. Тому їхнє забезпечення має бути на належному рівні. Це рівень країн-членів НАТО – мінімум 50 тис грн. Це є важливо, тому, що це ціна нашої з вами безпеки. По-третє – нам варто переймати досвід Ізраїлю та Швейцарії щодо формування резервних частин. У ворога має зникнути бажання на нас нападати», каже кандидат від Тернополя Максим Черкашин.

Максим Черкашин каже, нині маємо ще одного ворога – це корупція та розкрадання військового майна. Це терміново треба зупинити. Для цього планують організувати громадський контроль на витрати в сфері оборони. А також, закупівлі в оборонному секторі зробити прозорими.

«Військовослужбовці вже мають повагу від народу і нам потрібно дати цьому економічне підгрунтя, як це робиться в США, Великобританії, Німеччині. Де військові після проходження служби можуть здобути ще додатковий фах чи пройти додаткове безкоштовне навчання. Партія «Голос» у парламенті зробить все від себе залежне, щоби військові мали не лише повагу від людей, але мали й відповідний соціальний захист. Саме для того ми йдем у парламент», додає Максим Черкашин.

Тернополяни таку позицію кандидата підтримують, кажуть вже давно пора змінити цю систему. Армія повинна бути самодостатньою і добре профінансованою.

Максим Черкашин наголошує, що “Голос” ставить за мету повернути нашу землю, українську територію і перемогти у війні. А для цього оборона і армія повинні бути на першому місці і у влади, і в українців.