Головна Політакценти Максим Черкашин: “Буду на міську медицину “вибивати” гроші в Києві”

Максим Черкашин: “Буду на міську медицину “вибивати” гроші в Києві”


Грунтовна медична реформа. Це одне з пріоритетних завдань політичної партії «Голос». Максим Черкашин зустрівся з тернопільськими лікарями, щоб обговорити проблему фінансування цієї сфери, зокрема у нашому місті.

Медики кажуть, з реформою позитивні зміни стали відчутними,  але їх не достатньо для того, щоб лікарі працювали в комфортних умовах, а пацієнти – відчували себе в безпеці.

«Нам необхідно, щоб від Тернопільщини в Верховній Раді був депутат, який міг би «вибити» гроші на медичне забезпечення, покращення фінансування медичної галузі в цілому. І щоб пацієнти приходили в лікарню і мали можливість лікуватися в гарних нормальних умовах», каже лікар-анестезіолог Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Сергій Заячковський.


Почуте кандидат в депутати ВРУ Максим Черкашин сприйняв як виклик. Каже він, як представник Тернополя від «Голосу», з командою робитиме все для того, щоб гарантувати вчасне надходження державних субвенцій з бюджету у медичну сферу. 


«Ми щороку маємо таку практику, як затримання медичної субвенції. Місцева влада робить все можливе, перекриваючи ці кошти. Але, як на мене, це є погана практика. Своє завдання, як народного депутата, я бачу в тому, зробити так аби ці кошти надходили своєчасно. У свою чергу мешканці мають отримувати якісні послуги, і не думати – є фінансування, чи немає. А ті кошти, які акумулює місто, замість того, щоб акумулювати медичну субвенцію,  мають йти на розвиток. Оце буде хороша практика», каже кандидат в народні депутати України по округу №163 Тернопіль (партія «Голос») Максим Черкашин.

Навіть самі пацієнти розуміють, що недофінансування медичної сфери – це негативний досвід. Зізнаються, це відчувають на собі і часто обирають приватні клініки.

Пацієнти переймаються тим, що через низькі зарплати знизиться якість надання послуг медиками. А лікарі кажуть, виділених з бюджету грошей ледь вистачає на заробітні плати. Не кажучи про ліки чи обладнання. 


«Принцип «гроші ходять за людиною» має реалізовуватись без будь-яких бюрократичних обмежень. Людина, приходячи до лікаря, дає електронну карту, нічого не заповнює і отримує якісну допомогу. В свою чергу лікар має розглядати пацієнта як людину, яку він має вилікувати, а не джерело додаткового доходу», наголошує Максим Черкашин.

Ще одне завдання, яке ставить перед собою команда «Голосу», і зокрема Максим Черкашин – слідкувати за тим, чи вчасно і в повному обсязі безкоштовні ліки потрапляють до пацієнтів. А їх перелік у політичній партії планують збільшити. Лише таким чином держава зможе підтримувати здоровя громадян і надавати необхідне – право на безкоштовну медичну допомогу.