Головна Політакценти Ляшко: У “ляшкобусі” люди мені відкривають серця, діляться наболівшим і я обов’язково...

Ляшко: У “ляшкобусі” люди мені відкривають серця, діляться наболівшим і я обов’язково їм допоможу

Пані Орися з села Вишнівець, що на Тернопільщині, полікувала у районному центрі зуби, заплативши 5 тисяч гривень, і поверталася додому. Підвезти її зупинився “ляшкобус”. Дорогою вона поскаржилася Олегу Ляшку, що дуже дорого обійшлося лікування, на що політик відповів: “Я передбачу фінасування лікування важких захворювань з Держбюджету, в тому числі, і зубопротезування, щоб ви не платили останні гроші”.

Жінка розповіла політику, що не тільки на лікування не вистачає грошей, а на найнеобхіжніші речі немає коштів. Молоко купують задарма, тому мололь не хоче тримати корів і будь-яке інше господарство. Олег Ляшко розповів, як виправити ситуацію і повернути можливість заробляти селянам.

“5 тисяч гривень дотації на корову кожний рік буде отримувати сім’я за мого Президенства. Дві корови – 10 тисяч гривень. Буду компенсувати фермерам половину вартості твариницького комплексу. Тоді в селі буде робота і будуть корови”, – зазначив народний депутат.

Наступним пасажирем “ляшкобуса” став пан Микола з села Великий Кунинець Збаразького району. Чоловік розповів, що виховувався, як і Олег Ляшко, в інтернаті, бо у батьків не було можливості поставити на ноги 4 дітей. Саме тому зараз опікується ремонтом школи та дитячого садочка у рідному селі, щоб батьки мали куди віддати дітей і спокійно заробляти гроші.

“Ще за Польщі побудували школу і дах починає вже текти, руйнуватися. Треба перекривати”, – розповів Олегу Ляшку пан Микола.

Крім того, пан Микола також зауважив, що вже другий рік поспіль у селі триває ремонт дитячого садочка. Виконано тільки 50% об’єму робіт. Селяни все роблять самотужки, бо у селі багато дітей, яких немає з ким залишати.

“Проект є, люди за свої гроші роблять ремонт, сто дітей у селі і немає досі дитячого садка. Обов’язково долучимося і допоможемо! При Президентові Ляшку взагалі у кожному селі буде дитячий садок, не залежно від кількості дітей. Якщо 20 дітей у селі, то буде садок на 20 дітей”, – пообіцяв народний депутат.

Разом з паном Миколою підвозив Олег Ляшко і його односельчанку, пані Тетяну. Вона завідує сільським клубом. Скористалася моментом і попросила політика замінити у клубі двері та забезпечити його звуковою апаратурою.

“У нас в селі два народні колективи, хор, танцювальний колектив, ансамбль “Любисток”, а апаратури немає, прибиральниці немає, двері погані”, – розповіла пасажирка “ляшкобуса”.

“Записуйте, – звернувся до своїх помічників Олег Ляшко, – озвучка та двері. Культура – наше все. Підніму зарплати працівникам культури і збільшу фінансування”, – відповів лідер РПЛ пані Тетяні.

Дорогою у селі Заруддя на зупинці Олег Ляшко побачив юрбу дітей. Зупинився, розпитав, чому вони не на уроках. У дітлахів була якраз перерва. Вони розповіли політику, що харчуються у школі тільки раз на день. Він пообіцяв зробити трьохразове харчування школярів безкоштовним. Зустріч закінчилася численними селфі з народним депутатом.

Прес-служба РПЛ