Головна Політакценти Людмила Марченко: «Нагорода з рук Митрополита Епіфанія – лише доказ того, що...

Людмила Марченко: «Нагорода з рук Митрополита Епіфанія – лише доказ того, що я рухаюсь у правильному напрямку»

Минулих вихідних, у рамках свого візиту на Тернопільщину, предстоятель Православної церкви України Епіфаній нагородив Орденом Миколая Чудотворця народну депутатку України – Людмилу Марченко, яка тривалий час на державному рівні опікується й допомагає батькам дітей з діагнозом СМА.

Митрополит відзначив, що пані Людмила виконує місію жінок-мироносиць, які не боялися взяти на свої плечі відповідальність за інших. Людмила Іванівна каже, що просто не може змиритися із тим, що ціна лікування таких діток практично непідйомна для їхніх сімей – йдеться про 2 мільйони 300 тисяч доларів за рятівну ін’єкцію.

«Мене дивує, що в Україні досі немає державного фінансування в таких випадках і я я всіма можливими способами намагаюсь піднімати це питання у стінах ВРУ, звертаюсь і в Офіс президента, і до Кабміну. Тож, сподіваємося, що незабаром матимемо чітку стратегію дій та, власне, кошти на лікування діток. Тим часом намагаємося допомагати таким сім’ям, як можемо».

Зокрема, пані Людмила намагається підтримувати сім’ї Арсенчика Бориса та Максимка Антонишина – це дітки з Тернопільщини, у яких підтвердили СМА. Тож, народна депутатка з радістю допомогла організувати зустріч предстоятеля ПЦУ з ними, щоб вони змогли отримати благословення від Блаженнішого. А 21 травня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці настоятель ПЦУ провів молитву за дітей, хворих на СМА.

«Ми віримо, що Господь може створити чудо за нашими молитвами. Сьогодні об’єднавшись в молитві, ми робимо все для того, щоб віднайти можливість для зцілення цих дітей. Я бачу, що вся громада Тернопільщини долучається до доброї справи, – зауважив митрополит Епіфаній. – Молитва і добре слово здатні дарувати надію. У часи випробувань важливо не падати духом, бо якщо всередині відбувається злам, людина втрачає все. Потрібно пам’ятати, що у Бога немає нічого неможливого. Після Свого Вознесіння Господь не полишив нас, і щоденно ми стаємо свідками Його чудес».

Людмила Марченко також переконана, що спільними зусиллями та з вірою в серці можна здолати всі перешкоди, негаразди та випробування.

«Я точно знаю, що ситуація, яка трапилася в нашій області з Арсенчиком і Максимчиком показали нам – ми можемо об’єднатися і в єдності зробити добру справу, – наголосила народна депутатка Людмила Марченко. – Особисто для мене, нагорода з рук Митрополита Епіфанія – лише доказ того, що я рухаюсь в правильному напрямку і дякую тим, хто долучається до наших прохань про допомогу хворим діткам».