Головна Політакценти Кому має належати газотранспортна система України?

Кому має належати газотранспортна система України?

Газотранспортна система має належати виключно державі. Зрозуміло, що на неї вже поклали око й нам розказують, що «потрібен ефективний менеджер», «новий господар». Замість того, щоби думати, як повернути контроль держави над стратегічними підприємствами, влада думає про те, як повністю передати їх у приватну власність. Про це з трибуни Верховної Ради України 21 березня 2017 року заявив народний депутат від ВО “Свобода”, член Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Михайло Головко. 

«Горе-керівники на державних посадах витрачають мільярди з б’юджету. Ця вся мафія навіть не хоче дозволити провести незалежний аудит на цих державних підприємствах. Їх потрібно негайно усунути з посад і притягнути до відповідальности згідно з чинним законодавством. Керівники стратегічних установ повинні працювати для збільшення б’юджету й посилення енергетичної незалежности нашої держави, а не навпаки», – зазначив свободівець.

Народний обранець наголосив, що приватизація стратегічних підприємств зашкодить економіці й боляче вдарить по пересічних українцях, адже державні гроші перетечуть у кишені олігархів.

«У жодному разі ми не повинні дозволити приватизувати газотранспортну систему України. Енергетика мають бути підконтрольна виключно державі», – наголосив парламентар.