Головна Політакценти Команда Сергія Надала: «Штрафувати працівників шкіл та садочків – злочин проти майбутнього...

Команда Сергія Надала: «Штрафувати працівників шкіл та садочків – злочин проти майбутнього України»

Партія «Порядок. Відповідальність. Справедливість» підтримує позицію мера Тернополя щодо забезпечення конституційного права тернополян на освіту та працю

Важливо

Політична партія «Порядок. Відповідальність. Справедливість» рішуче засудила дії тернопільської поліції, які здійснили рейд школами та дитячими садками Тернополя і штрафували їх керівників. Також партія, де об’єдналися люди з команди Сергія Надала, рішуче підтримала незламну позицію мера Тернополя, що діти мають навчатися, а дорослі – працювати. Відповідне звернення було оприлюднене на офіційній сторінці партії у Фейсбук.

Червона зона – не вирок

Партія різко засудила репресивні дії поліції, які є грубим порушенням Конституції України.

«Партія категорично засуджує дії тернопільської поліції, яка 8 вересня розпочала рейд школами і садочками, складаючи протоколи на їх керівників. Це грубе порушення Конституції України і прав дітей на освіту. Не можна дітей закривати у чотирьох стінах, коли вони мають навчатися. Штрафувати працівників шкіл та садочків – це злочин проти майбутнього України», – йдеться у зверненні.

Вихід є: замість репресій – підтримка міст

Також активісти команди Сергія Надала заявили, що поділ України на зони не зупинить коронавірус. Треба не закривати міста, а допомагати їм боротися з недугою.

«Так званий поділ українських міст на зони є неконституційним. Зони не допоможуть призупинити поширення коронавірусу. Не допоможуть областям та містам боротися з цією недугою. Потрібна допомога державними програмами підтримки міст у часи пандемії», – повідомили у партії.

Всі партії мають висловити свою позицію

На останок «Порядок. Відповідальність. Справедливість» закликала інші партії засудити дії поліції та підтримати Сергія Надала.

«Політична партія «Порядок. Відповідальність. Справедливість» закликає всі політичні партії, яким не байдужа доля нашого міста та його жителів, публічно висловити свою позицію щодо неприпустимих дій поліції та підтримати політику міського голови Сергія Надала», – підсумували у заяві партії.

Нагадаємо, зранку 08 вересня майже весь особовий склад поліції Тернополя був кинутий на блокування роботи шкіл та дитячих садочків Тернополя. Поліцейські виписували протоколи в десятки тисяч гривень на працівників навчальних закладів.