Головна Політакценти Ковалик готовий ввійти в коаліцію Верховної Ради за певних умов

Ковалик готовий ввійти в коаліцію Верховної Ради за певних умов

Протягом цієї виборчої кампанії я відповів уже на чимало важливих питань виборців. От нещодавно в місцевих ЗМІ пояснив, чому балотуюсь у Верховну Раду самовисуванцем. А тепер відповім на ще одне досить популярне запитання, яке чую в свою адресу: чи стану я частиною коаліції в новому українському парламенті?

Аби дати відповідь на це питання, передусім потрібно знати:

  1. які політичні сили формуватимуть майбутню коаліцію?

  2. якою буде за змістом коаліційна угода?

  3. якою буде політика реагування нової парламентської більшості та російську агресію?

Вагомим викликом для майбутньої Верховної Ради стане одіозний проросійський політик, кум президента РФ – Віктор Медведчук. Оскільки прокремлівські сили в Україні, швидше за все, матимуть другу за величиною фракцію в новообраному парламенті, а можливо, й стануть членами коаліції. Вплив та позиції Медведчука стануть ще сильніші. Припускаю, що він, маючи у своїх руках значні інформаційні ресурси і брудні російські гроші, намагатиметься взяти під контроль багатьох народних депутатів з різних політичних сил, щоб формувати свій, проросійський порядок денний. 

Я особливо обережно та критично ставитимусь до тієї коаліційної угоди, яка формуватиметься та політиків які будуть її підписантами. Якщо ця коаліція почне наступ на українську мову та культуру, якщо вона почне здавати державні інтереси України – я не буду в цій коаліції! 

Проте якщо новостворена коаліція у Раді буде виключно проукраїнська, захищатиме нашу державу від агресії РФ, буде дбати про українські інтереси та цінності на кожному відрізку державного будівництва – я буду частиною такої команди. 

Запевняю, що своєю законотворчою діяльністю у Верховній Раді дбатиму про розвиток, зміцнення української держави, збереження її територіальної цілісності й ніколи не зраджу національних інтересів!