Головна Політакценти Київ чи Тернопіль обирає народний депутат Роман Заставний?

Київ чи Тернопіль обирає народний депутат Роман Заставний?

У наступній декларації Романа Заставного зявляться додаткові надходження. Народний депутат повідомив, що в 2017 році продав свій будинок у В.Гаях, поблизу Тернополя.

Загалом же зараз із дружиною живуть «на два міста» – в столиці та в Файному. Та при слові «додому», зізнається Роман Заставний, одразу думає про Тернопіль.

«Після програшу на місцевих виборах робили спроби реалізувати себе в столиці, але все ж таки, Тернопіль ближче, – розповідає народний депутат. – Напевно треба робити щось там, де є більше друзів».

За враженнями Романа Заставного, Київ зовсім інший, ніж Тернопіль. Столиця більш суха в стосунках, там усі поспішають і дуже раціонально відносяться до всього.

«А на мою думку, певні елементи щастя – це не абсолютний раціоналізм, це позитивні емоції. А позитивні емоції можуть давати напевно тільки ті люди, з якими ти добре знайомий, про яких розумієш, що вони не грають перед тобою. У Києві люди дуже багато грають, тобто вони мають певну роль, яку успішно відігрують, при чому заграються так, що втрачають межу», – ділиться враженнями політик.

До того ж, Роман Заставний додає, у столиці він спілкується виключно українською. І це міф, що в Києві всюди російська мова. Наприклад, у Верховній Раді зараз мало хто розмовляє російською.

«Хто нею розмовляв раніше – сьогодні кумедно, ламано, але все ж стараються говорити українською, в тому числі у парламенті. І навіть ті, хто з-за трибуни виступає все ще російською – у побуті намагаються з нами спілкуватися українською мовою», – зазначає народний обранець.

Тому коли чимало українців твердять, що не змін в країні не відбулося, депутат закликає їх сісти, проаналізувати і помітити, скільки все ж змінилося протягом останніх трьох років.

Джерело:ІНТБ