Головна Політакценти Зростання популярності «Батьківщини» Тимошенко стає трендом, його фіксують всі останні дослідження, –...

Зростання популярності «Батьківщини» Тимошенко стає трендом, його фіксують всі останні дослідження, – експерт

У жовтні соціологи зафіксували падіння рейтингів провладної команди та Зеленського, який не виправдав сподівань українців і повів країну, на їхню думку, неправильним шляхом, і як результат – громадяни готові до дострокових парламентських і президентських виборів. Водночас змістовна критика та акцент на інтересах людей дають Юлії Тимошенко стабільні електоральні симпатії.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці пише політичний експерт Тарас Загородній.

«Зростання рейтингу Тимошенко обумовлюється соціальною повісткою, якою вона відмінно володіє і яка стає актуальнішою з кожним днем», – вважає експерт.

За його словами, саме некомпетентність влади спровокувала низку соціально-економічних проблем та цілковите розчарування у «нових обличчях», а невміння долати кризові ситуації підтвердили безпорадність команди Зеленського. Натомість лідерка «Батьківщини» має конкретний план для розв’язання проблем у кожній сфері життя країни – з акцентом на національні інтереси.

«Це зниження тарифів, аудит «Нафтогазу» з подальшою його ліквідацією, ухвалення законопроєкту про постачання газу українського видобутку населенню. Тимошенко критикує владу за нарощування податкового пресингу на малий та середній бізнес, за закон про податкову амністію, внаслідок якого кожного українця обкладуть новими податками. Тепер вона активно реагує на бездіяльність влади щодо боротьби з ковідом», – констатує Загородній.

Зрештою, Зеленський і його команда втрачають статус беззаперечних лідерів, враховуючи падіння їхніх рейтингів, а команда Тимошенко майже зрівнялася у показниках підтримки. До того ж, як наголошує експерт, партія «Батьківщина» має переваги перед іншими політсилами.

«Це одна з небагатьох партій, яка має добре розгалужену структуру у регіонах, може організувати виборчу кампанію та захистити результат», – наголошує політексперт.

Нагадаємо, проведене з 23 жовтня по 2 листопада опитування Інституту майбутнього засвідчило, що популярність «Слуги народу» серед тих, хто визначився із вибором і піде на вибори, опустилася вже до 18%, тоді як підтримка «Батьківщини» Юлії Тимошенко зросла до 16%. За результатами останнього соцопитування КМІСу, проведеного протягом 20-25 жовтня, якби парламентські вибори відбувалися в кінці жовтня, до Верховної Ради гарантовано пройшли б «Слуга народу» (18,3%), ОПЗЖ (17%), «Батьківщина» (15,4%) та «Європейська солідарність» (15,1%). Соціологи КМІС особливо наголошують, що різниця всіх чотирьох партій перебуває у межах статистичної похибки. А отже, у підсумку сьогоднішні срібні чи бронзові призери цілком можуть посісти перше місце.

А от група «Рейтинг» з 21 по 23 жовтня дослідила рейтинг довіри політиків. Його очолює Зеленський – 39%. Щоправда, антирейтинг президента зріс до 59%. Другу позицію за рівнем довіри, як і раніше, посідає Юлія Тимошенко – їй довіряють 26% українців.

https://www.facebook.com/100000085479974/posts/4872334542779347/?d=n