Головна Політакценти «За руку» з кандидатом на голову Тернопільської ОДА до влади можуть повернутися...

«За руку» з кандидатом на голову Тернопільської ОДА до влади можуть повернутися скандальні регіонали

Дедалі частіше Тернопільщиною шириться інформація, що ексголова Тернопільської ОДА часів Януковича Валентин Хоптян вирішив відновити свій вплив на політику краю. Але робити це колишній регіонал планує не самостійно, а через своїх ставлеників.

Так, нещодавно декларацію у Національне агентство з питань запобігання корупції подав ексочільник Підволочиської РДА, регіонал Руслан Комар-Чорний, який висловив наміри стати головою облдержадміністрації. Свого часу чиновник змушував дітей Будинку Школяра, що у Скалаті, вишивати портрет Віктора Януковича, а потім ще й подарувати його Хоптяну. Тоді Комар-Чорний виправдовувався, мовляв, дітям за це дали добрячу торбу цукерків. Як тільки назовні виплила темна інформація про минуле чиновника, на пост голови ОДА з’явився новий претендент із не менш сумнівним минулим, якого вдало маскують під «нове обличчя».

Цього разу одіозний Хоптян вирішив пропхати у владне крісло Тернопільської ОДА свого поплічника, хоростківчанина Ігоря Сопеля, який влітку балотувався до ВРУ в округу № 166 від партії «Слуга Народу».

Перед виборами «слуги» набирали у свою команду випадкових осіб, які мали такі ж погляди на політику. Мабуть, через поспіх взяли під крило й бізнесмена Сопеля, який очолює структурний підрозділ аграрної компанії з Хмельниччини «Агробізнес». Місцеві жителі кажуть, Сопелі давно фанатіють від «95 квараталу». Можливо, через це і пригріли собі місце у команді новообраного президента. Та цікавим є той факт, що частенько їх бачать в оточенні колишніх «януковців» Хоптянів.

Такий собі «борець з старою системою» Сопель виявися зовсім не новачком у політиці, адже свого часу очолював список «Народного фронту» на виборах до Хоростківської ОТГ. Опісля Сопель ще й відмовився від депутатства на користь дружини – Ольги Сопель. У часи Януковича пані Ольга, за словами хоростківчан, дуже приятелювала із регіоналкою Надією Хоптян, яка очолювала Гусятинську районну раду. Подейкують, що тісна дружба сім’ї Сопелів та Хоптянів продовжується й досі. Мабуть, саме через близького друга Ігоря Сопеля прихильник Януковича Хоптян і вирішив вдруге повернутися у політику області.

Для тих, хто забув, нагадаємо, що після скандального позбавлення Януковича звання Президента України тандем прихильників «руского міра» Хоптянів теж «осів на дно». Вони переїхали у сімейний маєток, що розташований в селі Вікторівка Чемеровецького району. Кажуть, Хоптяни неабияк раділи перемозі Зеленського на виборах, та навіть більше – запускали святкові феєрверки у день оголошення результатів президентських виборів.

Подейкують, що Ольга Сопель у лютому 2014 року супроводжувала свою подругу Надію Хоптян на так званий сепаратистський з’їзд до Харкова. Тоді Надія мала надію просувати Ольгу у велику політику «Партії регіонів», та не так склалося, як гадалося. Жертви Майдану поклали край сподіванням Хоптянів, а їх кар’єра пішла на занепад, як і сам експрезидент-втікач Янукович.

Ймовірно, колишні «януковці» добряче сумують за владними кріслами, отож вирішили посадити у них своїх друзів.