Головна Політакценти За останні роки Порошенко зміг перетворити розорене військо у сучасну армію, –...

За останні роки Порошенко зміг перетворити розорене військо у сучасну армію, – експерт

За останні 4,5 роки президент України Петро Порошенко дійсно зміг перетворити розорене військо в боєздатну і сучасну армію, яка відповідає практично всім стандартам НАТО і готова дати відсіч ворогу.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook озвучив політолог Олексій Голобуцький.

“Тільки в цьому році в підрозділи ЗСУ було поставлено понад три тисячі зразків озброєнь, військових виробів і військової техніки, вироблених вітчизняним ВПК. У наступному році готується серійний випуск реактивних ракет по проекту “Вільха” зі збільшеною дальністю ураження”, – написав експерт.

Він також додав, що найближчим часом на озброєння підрозділів української армії надійдуть ракети “Нептун”, самохідні артилерійські установки “Богдана”, ударний розвідувальний комплекс “Сокіл”, високоточний снаряд “Квітник” та інше сучасне озброєння, створене в Україні.

“Армія також регулярно поповнюється модернізованими танками, бойовими машинами піхоти, самохідними артустановками, літаками, вертольотами і безпілотними літальними апаратами. Іншими словами, ведеться повномасштабна робота, щоб в наступному році українська армія повністю відповідала стандартам НАТО”, – впевнений Голобуцький.

Він зазначив, що зараз на оборону України витрачає 3% ВВП, а на всю сферу оборони і безпеки припадає понад 5% ВВП. В цілому, в державному бюджеті на 2019 рік на потреби армії передбачено близько 102 мільярдів гривень.

“У наступному році в армії не буде проблем з фінансуванням або нестачею коштів на необхідні матеріали. Державою на все це виділені необхідні кошти. Як то кажуть: “Не хочеш годувати чужу армію – тоді годуй свою”, – вважає експерт.

Крім того, політолог згадав, що українська армія в рейтингу довіри серед населення вже кілька років поспіль виявляється на першому місці.

“Їй довіряють більше, ніж іншим державним і суспільним інститутам. Це доводить: зусилля президента в оборонній сфері приносять конкретні плоди, які українці здатні оцінити. А значить, армія з народом, а народ – зі своєю армією!” – підсумував Олексій Голобуцький.