Головна Політакценти “За життя” обіцяє довести, що за рік можна будувати велику та багату...

“За життя” обіцяє довести, що за рік можна будувати велику та багату Україну!

Українська влада завела країну в прірву, але партія «За життя» готова показати і довести, що вона може вивести країну з кризи в найкоротші терміни.
«Наша політична сила «За життя» декілька днів тому презентувала програму партії. Разом із юристами, економістами та іншими компетентними фахівцями ми спільно розробили алгоритм дій, які допоможуть Україні розвиватись, які нарешті таки зможуть вивести нашу державу з кризової прірви. Ми презентували саме ті кроки, після реалізації яких, їх із гордістю можна буде назвати реформами. Адже ті «реформи», якими вихваляється влада, лише заганяють українців у тупик зубожіння та безвиході. Їхні реформи – не що інше, як добре розпіарена «мильна бульбашка». Ми ж пропонуємо, те, за що варто боротись, те, за що варто віддавати свій голос. Наш голова партії Вадим Рабінович на телеканаліNewsOne презентував програму партії та назвав її ключові пункти. Зокрема, щоб контролювати дії провладних політиків, необхідно запровадити зміни до Конституції – віддати силовий блок опозиціонерам. Це збалансує ситуацію. Також варто запровадити виборність суддів, а повторне балотування – заборонити. Крім того, щоб наші кошти не витікали в офшори, ми повинні перерізати співпрацю українських державних компаній із іноземними офшорними. Саме тоді в останніх не буде причин покривати офшорні рахунки наших олігархів-парламентарів. Не менш важливими позитивними змінами можуть стати: по-перше, націоналізація газових і нафтових родовищ; по-друге, заборона приватизації військово-промислового комплексу тощо. Наші люди заслуговують на гідне життя на своїй Батьківщині, а наша країна – на те, щоб стати однією з найбільш прогресивних та розвинутих!», –зауважив голова Тернопільського обласного осередку партії «За життя» Олександр Кравчук.
 
В той самий час, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович детальніше окреслив програму партії та пройшовся по основних її пунктах.
 
«Останні 27 років, хто б не прийшов до влади, – всі активно боряться із корупцією. Ось тільки результат один – корупція є і вона всюди! Але тут не потрібно бути фахівцем, щоб зрозуміти просту річ – корупцію побороти дуже легко. Для цього потрібно зробити дуже прості кроки, наприклад, заборонити державним компаніям працювати з офшорними компаніями. Скажіть, чому всі дороги в Україні будують офшорні компанії? Відповідь очевидна: «офшорки» працюють за відкати чиновникам! І якраз заборона роботи з ними в ту ж хвилину на 70% позбавить країну від схем!» – заявив політик.
Крім того, продовжив Вадим Рабінович, в Україні на законодавчому рівні потрібно ввести розподіл ролей між політичними опонентами, де опозиція зможе реально контролювати владу.
«Ми – партія «За життя», пропонуємо внести абсолютно просту зміну до Конституції: при формуванні уряду опозиції відходить силовий блок. Це необхідно зробити для того, щоб у провладних політиків не було можливості «сидіти на потоках». Повірте, як тільки це станеться, у міністрів тут же відпаде бажання красти, тому що у них буде страх понести покарання! Зараз же Кабмін, Адміністрація Президента, які нічого не виробляють, розподіляють гроші платників податків, і їх ніхто не контролює! По суті миші залишилися один на один із сиром!» – обурився народний депутат.
Наступним кроком, на думку Вадима Рабіновича, має стати запровадження виборності суддів, а також заборона повторно балотуватися у народні депутати України.
«Зараз жоден українець не може відстояти свої права в судах. Тому необхідно ввести положення про виборність суддів із можливістю їх відкликання. Повірте, люди на місцях краще знають, який суддя порядний, хто може вершити правосуддя без втручання Президента або парламенту! Крім того, необхідно заборонити балотуватися до Верховної Ради більше, ніж на один термін, в іншому випадку парламент перетворюється для депутатів в досить комфортне місце для «заробляння» грошей», –пояснив він.
Ще одним важливим моментом, на який звернув увагу лідер партії «За життя», є націоналізація нафтових і газових родовищ. Політик впевнений: «сьогодні для України це вкрай необхідно – іншого шляху немає».
 
«Очевидно, що жодної необхідності в підвищенні ціни на газ не існує! Те, що відбувається сьогодні з тарифами – це результат змови п’яти осіб, які отримують надприбутки. До того ж, кожен з нас повинен знати: в цілому Україна видобуває 21 млрд кубів газу, з яких тільки 15 млрд кубів необхідно для покриття потреб населення разом із усіма бюджетними організаціями. Так про яке підвищення цін на газ взагалі може йти мова?! Ми повинні повернути державі контроль над родовищами. Британія, Аргентина, Фінляндія, Латвія, Литва вже пройшли шлях націоналізації, і подібна практика дала позитивний результат. Ми зобов’язані скористатися цим досвідом!», – закликав народний депутат.
Ще одним пунктом програми партії «За життя» Вадим Рабінович назвав заборону передачі в приватні руки інфраструктури і підприємств військово-промислового комплексу.
«Авіація, космос, порти – це все і назавжди має залишитися сферою відповідальності держави. Ці підприємства відповідають за тисячі робочих місць, без яких ми отримаємо країну пенсіонерів», – підкреслив він.
 
Однак дії нинішньої влади не спрямовані на реформування країни, так як «результатом будь-яких реформ є поліпшення якості життя громадян», – вважає Вадим Рабінович.
«Реформи мають на меті поліпшення життя. Ми ж сьогодні спостерігаємо зворотний ефект! За останніми даними, 60% громадян нашої країни живуть за межею бідності. Прожитковий мінімум скоротився в два рази – з 147 дол. до 64 дол.! Мінімальна пенсія скоротилася в чотири рази! Влада хоче все повернути так, щоб людина для отримання трудової пенсії в 60 років мала не менше 35 років страхового стажу. Але ця система не буде діяти при відсутності в країні робочих місць, це ж очевидно! Згадайте обіцянки прем’єр-міністра, що жоден українець не заплатить за «комуналку» більше 20% від сімейного бюджету. Потім нас годували історіями про те, що «ми злазимо з російської газової голки» на користь альтернативних джерел енергії. У підсумку за чотири роки питома вага «зеленої» енергетики піднялася всього лише на 0,9%. І навіть сільське господарство розвалилося! Раніше у нас поголів’я свиней нараховувало 25 млн голів, сьогодні ж – 6 млн голів», – обурився народний депутат.
Розкритикував лідер партії «За життя» і медичну реформу, назвавши її «зразком безвідповідальності, дурості, підігрування закордонним корпораціям».
«Одна людина – міністр Супрун – позбавила всю країну конституційного права на безкоштовне медичне обслуговування і про це мовчить вся країна. Ми ж вважаємо, що потрібно піти шляхом Казахстану і запропонувати працедавцю відраховувати до страхового фонду 1% від зарплати і дати можливість людині перевіряти особистий баланс в страховому та пенсійному фонді», –заявив Вадим Рабінович.
 

«Таким чином, реалізовуючи свою програму, яка була розроблена провідними міжнародними та вітчизняними економістами, партія «За життя» протягом року в стані змінити країну, а саме: підвищити мінімальну зарплату з 8 тис. грн до 12,5 тис. грн, скоротити страховий стаж з 35 до 25 років. Ми знаємо, як повернути 4 млн українських заробітчан на Батьківщину, знизити тарифи в три рази, а пенсіонерам і зовсім скасувати плату за комунальні послуги! І ми це доведемо!» – резюмував Вадим Рабінович.