Головна Політакценти Заява обласного осередку «БПП «Солідарність» щодо побиття патрульного і жінки-поліцейської депутатом облради...

Заява обласного осередку «БПП «Солідарність» щодо побиття патрульного і жінки-поліцейської депутатом облради Олександром Баштою

«Вважаємо поведінку депутата обласної ради Олександра Башти неприпустимою» – «БПП «Солідарність» щодо побиття патрульного і жінки-поліцейської

Тернопільська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» вважає поведінку депутата обласної ради Олександра Башти неприпустимою і розцінює її як таку, що культивує приклад деструктивної поведінки з представниками правоохоронних органів та демонструє нехарактерне для українського суспільства насильницьке ставлення чоловіка до жінки, що нівелює етичні та загальнолюдські цінності.

21 листопада депутат Тернопільської обласної ради Олександр Башта повідомив патрульну поліцію про факт паркування автомобіля з порушенням правил дорожнього руху на вулиці Замковій. До приїзду правоохоронців порушник покинув місце зупинки, а заявник почав поводитися агресивно. Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, Олександр Башта зірвав жетон з поліцейського та вихопив рацію, схопив дівчину-поліцейську за волосся, а після цього впав з інвалідного візка, потягнувши її за собою та пошкодивши мобільний телефон інспектора. За результатами  медогляду, у патрульного закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи. У дівчини-поліцейської закрита черепно-мозкова травма, забій м’яких тканин волосистих частин голови та струс мозку.

Вважаємо, що така поведінка представника органу місцевого самоврядування є неприпустимою. Адже через схожі вчинки у суспільстві формується думка про невідповідність морально-етичних цінностей депутатського корпусу обласної ради. Окрім цього, Олександр Башта подав приклад деструктивної поведінки під час спілкування з представниками правоохоронних органів. Його емоційні дії – це прояв неповаги до новоствореної у результаті реформи патрульної поліції.  Таким чином через дії депутата як лідера громадської думки та представника місцевої влади, якого обрав народ, культивується як норма непокора та застосування сили до представників правоохоронних органів.

Наголошуємо, що агресивні дії (про це засвідчує відео поліції) були спрямовані не тільки проти патрульного, а й проти жінки-поліцейської, що подає нетолерантний приклад поведінки чоловіка до жінки.

За інформацією відділу комунікації поліції Тернопільської області, вирішується питання про внесення події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 345 ККУ – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Санкція статті – виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.