Головна Політакценти Заява Луценка стала приводом для початку розслідування в США крадіжки 1,8 млрд...

Заява Луценка стала приводом для початку розслідування в США крадіжки 1,8 млрд доларів Байденом і Коломойським, – ЗМІ

У США набирає обертів новий скандал, і цього разу не обійшлося без представників України. Відправною точкою стали заяви, зроблені генеральним прокурором Юрієм Луценко в інтерв’ю виданню The Hill. Зокрема, Луценко у другій частині свого інтерв’ю говорить, що звільнення екс-генпрокурора Віктора Шокіна пов’язане зі справою компанії Burisma, де в раді директорів з 2015 року працює син Джо Байдена – Хантер. Нагадаємо, компанією Burisma володіє колишній міністр екології часів Януковича Микола Злочевський.

За словами генерального прокурора, згідно з документами справи, члени ради директорів Burisma отримали 17 млн доларів сумнівного походження. А справу в компанії після звільнення Шокіна передали в настільки улюблене посольством США НАБУ, де його по-тихому закрили. Варто відзначити, що глава НАБУ Ситник, нещодавно викритий у шпигунстві проти Трампа, завжди користувався особливою прихильністю адміністрації Обами.

Тобто, виходить, що віце-президент США дозволяв собі втручатися в справи України заради того, щоб його син міг і далі наживатися на, очевидно, вкрадених в українців засобах.

Втім, не зайвим буде згадати й інші “подвиги” Бадена в Україні. Процитуємо абзац зі статті PJ media:

“Відносини сім’ї Байденів з українською компанією Burisma полягали в тому, щоб виключити одного з найвідоміших мафіозних банкірів країни, Ігоря Коломойського, зі списку заборон на видачу віз до США. Під керівництвом Байдена допомогу в розмірі 3 мільярдів доларів надійшла в Україну, і компанія його сина була причетна до зникнення 1,8 мільярдів доларів цих грошей”.

За даними авторів, ці гроші надійшли від МВФ на рахунки в “Приватбанку”, що тоді ще належав Коломойському, а потім зникли. До того ж, у статті йдеться, що, за даними “Наших Грошей”, “ця угода на 1,8 мільярда доларів за допомогою підроблених контрактів була просто операцією по відмиванню коштів”.

Так, ця тема і раніше фігурувала в американських ЗМІ, але тепер вона отримала нові підтвердження, і прихильники Дональда Трампа вже говорять про початок розслідування. А ми можемо говорити про фактичні хабарі, які отримував Джо Баден від українських олігархів. З якими він робив “маленький”, але дуже незаконний “бізнес”.

У сухому залишку ми отримуємо ось таку дивну підтримку України з боку адміністрації Обами: підтримуємо, але не всіх, а тільки тих, хто з нами працює. І тримаємо їх на короткому повідку”. І в цьому контексті, до речі, варто звернути увагу на обережні (поки що) заяви все тих же прихильників Трампа: “Тепер ми розуміємо, чому Обамі було ок, коли Путін забрав Крим, і чому він не направляв Порошенку військову допомогу”.