Головна Політакценти Засідання обласної ради покажуть по ТТБ, якщо зїдуться з “канар” депутати

Засідання обласної ради покажуть по ТТБ, якщо зїдуться з “канар” депутати

oblasna radaУ четвер, 13 серпня, – четверте пленарне засідання 52 сесії Тернопільської обласної ради.

На засіданні погоджувальної ради, яку провів голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець, уповноважені депутатських фракцій підтвердили раніше визначену дату проведення четвертого пленарного засідання сесії, а саме – 13 серпня о 10 годині.

Члени погоджувальної ради обговорили запропонований порядок денний, до якого внесено понад 40 нових питань. «Це буде історичне засідання: на ньому депутати розглянуть вкрай важливе питання – схвалення перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, а також затверджуватимуть утворення об’єднаних територіальних громад та призначатимуть перші вибори у цих громадах», – наголосив Василь Хомінець. На погоджувальній раді було підтримано пропозицію провести четверте пленарне засідання із транслюванням його у прямому ефірі на обласному державному телебаченні.

Також включено до порядку денного і питання щодо внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік, про обласну програму розвитку автомобільних доріг загального користування в напрямку духовних центрів Тернопільщини (Марійський духовний центр у с. Зарваниця та Свято-Успенська Почаївська лавра) тощо.

Планується розглянути на четвертому пленарному засіданні і питання про стратегію розвитку Тернопільської області на період до 2020 року.

Василь Хомінець звернувся до уповноважених представників фракцій спонукати своїх колег до участі у сесійному засіданні.