Головна Політакценти Жорстка реакція Порошенка врятувала Україну від великомасштабної агресії РФ, – експерт

Жорстка реакція Порошенка врятувала Україну від великомасштабної агресії РФ, – експерт

Експерт підкреслив особисту заслугу президента в зміцненні української обороноздатності.

Жорстка реакція президента України Петра Порошенка на провокацію в Керченській протоці запобігла масштабну агресію з боку Росії. Таку думку у себе на сторінці в Facebook висловив блогер і політичний експерт Володимир Макаровський.

«Жорстка реакція президента запобігла масштабну агресію Росії. Через місяць це очевидно кожному, хто хоч трохи розбирається в темі. Саме введення воєнного стану дозволило максимально підготувати армію до захисту кордонів, консолідувати всі сили, зміцнити лінію оборони», – заявив Макаровський.

Він підкреслив особисту заслугу президента в зміцненні української обороноздатності.

«Порошенко каже, що тепер наші збройні сили готові в будь-який момент дати відповідь на провокацію РФ. Всі обізнані люди знають, що в цьому – багато в чому саме його заслуга. Він особисто піклується питаннями забезпечення нашої армії, зміцнення нашого оборонного потенціалу. Він успішно діє на зовнішній арені, завдяки чому Україна має колосальну підтримку всього світу», – зазначив блогер.

Володимир Макаровський також навів приклад того, що міжнародна підтримка нашої країни має цілком конкретне вираження.

«Ця підтримка не тільки на словах! Ось тільки сьогодні Франція передала нам вертольоти, які підуть для потреб, зокрема, Нацгвардії. Яка, нагадаю, як і ВСУ, працює в зоні ООС. І це – теж результат прямих домовленостей президента з французькою стороною.

Також завдяки постійним контактам Порошенка з США американські сенатори (до слова – і демократи, і республіканці) закликали Трампа провести «потужну багатонаціональну операцію із забезпечення свободи судноплавства в Чорному морі» з метою «оперативно протидіяти військовій агресії Росії в Керченській протоці», – написав експерт.

Він зазначив, що таких прикладів можна навести багато. І акцентував увагу на тому, що тільки в Україні навсправжки обговорюється доцільність введення воєнного стану. На заході ніхто не сумнівається в тому, що ця міра була необхідна і виправдана.

“Що це? Безпечність і національний пофігізм? .. » – обурився блогер.

«Ну а тим, кого і цей аргумент не переконує, нагадаю. За останніми розвідданими, Росія посилила свої угруповання вздовж усього кордону з Україною – від Білорусі до Криму, узбережжя Азовського і Чорного морів, Придністров’я. Менш ніж у 20 км від нашого кордону – їхні танки. 1120 танків + 2600 – іншої бронетехніки.

Вдумайтеся в ці цифри, перед тим як в черговий раз просторікувати. Очевидно, що прийняті Порошенком жорсткі рішення більш ніж виправдані. І тільки завдяки їм ми, в тилу, зараз живемо у мирі», – констатував Володимир Макаровський.