Головна Політакценти Допомогу віддали сім’ї бухгалтера, сім’ям загиблих в АТО гроші не потрібні

Допомогу віддали сім’ї бухгалтера, сім’ям загиблих в АТО гроші не потрібні

На сесії Бучацької міської ради, що відбулась 3 жовтня 2017 року, голова міста Мосціпан Й.М. повідомив, що трагічно загинув чоловік бухгалтера міської ради Кладочної Орисі. Приносимо великі співчуття п.Орисі, родині та близьким. Це тяжка втрата батька для двох неповнолітніх дочок та дружини, на плечі якої звалились всі обов’язки щодо їх матеріального забезпечення і духовного виховання. Депутати проголосували “ЗA” виділення 10 тис. грн. для, хоч якої, матеріальної допомоги сім’ї Кладочних. Правильно, так повинно бути!

Сподіваємося, що депутати і гуманний мер не буде в майбутньому забувати про біди та проблеми інших мешканців міста, які не пов’язані роботою з міською радою. Всі ми – живемо в одному місті і не повинно бути ні білих, ні чорних.

Хочемо зазначити, що Героям Небесної Сотні, які боролись за краще майбутнє України – Василю Мойсею та Ігорю Костенку, міська рада не виділила ні копійки. Тим родинам допомога не потрібна, це випливає з діяльності як голови міста, так і депутатів. Героям АТО Римару та Степулі, які віддали своє життя на сході країни за збереження територіальної цілісності України, така ж ситуація. Міська рада перевела стрілки щодо матеріальної допомоги на районну раду. Райрада робила і робить якусь роботу по допомозі. А чому в стороні залишилась міська рада? Якщо хлопці з району, то місто не входить до складу країни? Герої не думали про щасливе майбутнє міста Бучач, тільки про іншу частину території України? Ні. Це жадібність Мосціпана Й. і лжепатріотизм голови міста родом із Луганщини та пасивність депутатів міської ради.

Також на думку спадає ситуація двохрічної давності. Родина Сухоребрих також втратила годувальника, який втрапив під колеса автопогрузчика. Дружина загиблого також залишилась з двома дочками сам-на-сам із життєвими труднощами. Тоді депутати міської ради не то щоб допомогти, а навіть проголосували про “НЕ” продовження права на розміщення торгового кіоска, який належав родині Сухоребрих. Не стало годувальника, забрали можливість вести бізнес і сім’я залишилась сама із своїми проблемами.

От бачимо вибірковий підхід у визначенні кому, скільки і метод допомоги головою міста Мосціпаном Й. та депутатами, як попереднього, так і теперішнього скликання.

Що хочемо сказати? Мабуть хочемо порадити, щоб голова міста не шанував «сорочку, яка ближче до тіла». Він на посаді, на яку його вибрали мешканці, а мешканці – це одне слово і тому різниці між ними не повинно бути.

Звертайтесь за матеріальною допомогою у міську раду, якщо потребуєте. Як бачимо, депутати «добрі» і як будете вимагати, ставити порівняння, то доб’єтесь свого. Можливо й економити на зарплатах почнуть, штат міської ради зменшать, службове авто не будуть використовувати як і коли заманеться та почнуть вести розумну економічну політику.

Бучацький інформаційний портал