Головна Політакценти Дещо в деклараціях нардепів здивувало навіть Романа Заставного

Дещо в деклараціях нардепів здивувало навіть Романа Заставного

«Серед сьогоднішнього ажіотажу навколо е-декларування треба виділити технічні моменти і зауваження до змісту. Чимало претензій виникає саме до змісту», – переконаний народний депутат фракції «Народного фронту» Роман Заставний. На цьому він наголосив в ефірі телеканалу «112 Україна»:

А от про такий вид декларування як «нульовий», на думку Романа Заставного, в Україні говорити ще рано, оскільки сьогоднішні бази даних недостатньо уточнені. Наприклад, у базі даних власників транспортних засобів, Ви можете не побачити там свого авто. «Тобто машини, якої в мене вже немає, у мене в цій базі вказана, а той транспорт, який є – ні», – пояснює Роман Заставний. Він наголошує, що Україна має надалі сформувати повноцінні бази даних рухомого, нерухомого майна і тоді наша держава стане більш перспективною і прозорою для міжнародної спільноти.

Роман Заставний підкреслив, ці е-декларації відображають паперові 2015 року. То чому ж тоді навколо них не було такого ажіотажу? Як зізнався журналістам Роман Заставний, деякі пункти в деклараціях колег здивували і його.