Головна Політакценти Головою Чортківської районної ради стане представник «Довіри» Андрій Чорба?

Головою Чортківської районної ради стане представник «Довіри» Андрій Чорба?

Новоспечена більшість, яку утворили депутати Тернопільської обласної ради зі «Свободи», «За Майбутнє», «Слуги народу» і «Довіри», і яка (що ми і прогнозували) дала змогу обрати головою облради «свободівця» Михайла Головка, тепер, очевидно, стане моделлю стартових сесій і всіх районних радах.

І першою в цьому списку є Чортківська районна рада. Там головним кандидатом на голову є представник «Довіри», директор Ковалівського МПД (спиртзаводу) Андрій Чорба. Чому саме на нього буде робити ставку більшість, і якими є попередні розклади Чортківської райради нового скликання, — про це нижче.

Люди висловили довіру

За результатами виборів до Чортківської районної ради, які відбулися 25 жовтня, до числа депутатів потрапили представники 9-ти політичних партій, пише Терноград

54 депутатських мандати у Чортківській районній раді отримали:

“Європейська Солідарність” – 11 місць, “Довіра” – 7, “За майбутнє”, “Слуга народу”, ВО “Батьківщина” і ВО “Свобода” отримають по 6 мандатів, Українська Галицька партія, “Радикальна партія Олега Ляшка” та “Сила людей” – по 4.

Чи кинуть виклик фавориту?

Блискавична політична комбінація, розіграна в обласній раді в середу, 25 листопада, яка позбавила «Європейську Солідарність» навіть сенсу висувати свого кандидата на голову, тепер може повторитися і у Чортківському районі.

В області безальтернативним головою став Михайло Головко, якого обрала новоутворена більшість.  У Чортківському районі дуже імовірно,  що такою кандидатурою стане представник «Довіри» (ця партія набрала найбільше голосів серед майбутніх коаліціянтів), директор Ковалівського спиртзаводу Андрій Чорба.

Андрій Анатолійович — досвідчений управлінець і сильний господарник, який чудово обізнаний зі станом справ, як загалом у районі, так і безпосередньо на місцях. Навряд чи опоненти зуміють виставити проти нього гідного конкурента, а враховуючи політичну кон’юнктуру, то чи є взагалі в цьому сенс?

На користь варіанту з обранням Андрія Чорби і ситуація в інших районних радах. Так, у Тернопільській районній раді на посаду голови ймовірно претендуватиме кандидаті від партії «За Майбутнє», а у Кременецькій — від «Слуги народу». Враховуючи, що «Свобода» вже має свого голову в облраді, всі коаліціянти отримають керуючі пости в усіх головних радах області і районів.

Для них такий розклад дуже сприятливий, чого не скажещ про «ЄС», яка з головного переможця поступово перетворюється на головного невдаху виборів’2020.