Головна Політакценти Голова Тернопільської ОДА бере участь у ІІ Українському форумі Шовкового шляху

Голова Тернопільської ОДА бере участь у ІІ Українському форумі Шовкового шляху

У Києві розпочався ІІ Український форум Шовкового шляху. Під час форуму передбачено кілька стратегічних сесій. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна бере участь у панельній сесії «Торгівля і е-комерція. Інвестиційне співробітництво».
Основні теми, які обговорюватимуться під час сесії, – це китайська політика лібералізації торгівлі та інвестицій, і розширення доступу на ринок для українських виробників; глобально орієнтована китайська система торгівлі, інвестування та фінансування, виробництва та послуг; Alibaba – двигун міжнародної онлайн-торгівлі; E-SilkRoad – електронна торгівля на Новому Шовковому шляху. Зокрема, Степан Барна виступає на тему «Китай-Україна-Тернопільщина: торгівля, інвестиції, розвиток».
Загалом під час форуму передбачено п’ять панельних сесії. Крім вищезазначеної, учасники спілкуватимуться під час сесій «Україна – КНР: сьогодні і завтра», де обговорюватимуть головний підсумок 2017 року в українсько-китайських відносинах – участь України в Форумі високого рівня «Один пояс, один шлях»; «Інфраструктура та логістика», де йтиметься про національну транспортну стратегію України 2030 – перспектива залучення інвестицій.
Цікавою є також сесія «Інновації як ключовий фактор економічного росту», під час якої спілкуватимуться про індустріальні парки як модель стимулювання економічного розвитку в Україні та залучення іноземних інвестицій, Smart City: інноваційний шлях для розвитку сучасних міст. І сесія «Культура і туризм», яка проходить під темами «Відкриємо Україну для китайських туристів», «Шовковий шлях – міжнародний культурний обмін».