Головна Політакценти Голова Бучацької РДА на подарованому Гадзом джипі почувається важче, ніж екіпаж бойової...

Голова Бучацької РДА на подарованому Гадзом джипі почувається важче, ніж екіпаж бойової машини на сході

Якщо подивитись на зарплати найвищих посадовців Бучацького району, у тому числі на зарплати посадовців місцевого самоврядування (нормативно-правові акти Кабміну є основним дороговказом для розрахунку фонду заробітної плати місцевих органів влади ), то бачимо парадоксальну ситуацію: виходить так, що у кабінетах Фреяка В. і Мосціпана Й. гірші умови і більший ризик для життя, аніж в окопі нашого воїна, а Бебих В., на (подарованому від Петра Гадза) джипі, почувається важче, ніж екіпаж бойової машини на сході України.

Коли пенсіонери отримують 1100 грн., працюючі в межах 3 – 4 тис. грн., коли наші люди на чужині важкою працею заробляють 10 – 18 тис. грн. наші керівники району (доводячи його до знищення: скорочуються робочі місця, виробництво вирізається на металобрухт, зростає заборгованість по зарплаті освітянам і медикам; люди, особливо молодь, масово виїжджають за кордон, на депутатський фонд допомоги людям на лікування виділяють мізер) мають захмарні зарплати.

Голова Бучацької районної ради – Фреяк Віталій за серпень місяць отримав 34 172, 83 грн.
Голова Бучацької районної державної адміністрації – Бебих Віталій за серпень місяць отримав 25 752, 98 грн.
Міський голова Бучача – Мосціпан Йосиф за серпень місяць отримав – 15 679, 74 грн.
Керівник апарату Бучацької РДА Слободян Марія, яка у час розстрілу Небесної Сотні знаходилася під портретом Януковича у РДА, за липень місяць отримала 21 012, 82 грн.

І це тільки «суха» зарплата, а ще розподіл ресурсів, майна, а ще службовий транспорт, паливно-мастильні матеріали, водії. Ось і виходить, що для жителів району утримання такої влади у районі на вагу золота. А ми часто задаємо собі питання: « Чому ми такі бідні?»

Депутат Бучацької районної ради Петро Чорнота