Головна Політакценти Віталій Цимбалюк: Сьогодні розпочався початок кінця партії Самопоміч

Віталій Цимбалюк: Сьогодні розпочався початок кінця партії Самопоміч

Сьогодні сталася не пересічна для цієї президентської гонки подія, Андірій Садовий зняв свою кандидатуру на пост президента на користь Анатолія Гриценка. Ми поцікавилися телефоном у Віталія Цимбалюка, про його бачення цього політичного маневру.

Політик Віталій Цимбалюк висловив думку про те, що партія Андрія Садового після того, як її лідер, міський голова Львова Андрій Садовий зняв свою кандидатуру з президенської гонки на користь Анатолія Гриценка пиречена на зникнення з політичної арени України.

“Сьогодні Андрій Садовий зняв свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка, це, на мою думку, означає, що партія Самопоміч визнала свою політичну неспроможність, а сам її лідер, те, що нехтує партійними інтересами на користь своїх особистих. Чому? За даними різних соціологічних служб Самопоміч не проходить на наступних виборах до парламенту. А партія Гриценка набирає необхідні для проходження в парламент відсотки. Зараз мер Львова знехтував партійними інтересами і спробує за рахунок прохідного місця для себе і ще одного-двох партійних соратників протиснутися в наступний парламент. Це призведе до поглиблення конфліктів в середині партії Самопоміч, яка ніколи не була монолітною.”

Віталій Цимбалюк також припустив, що не обійдеться без внутрішніх конфліктів в партії Громадянська позиція.

“Не треба забувати, що в обмін на місця в списках до парламенту своїми електоратом Гриценкові “скинулися” кілька лідерів політичних партій і рухів. Кожен з яких, як і Садовий, претендують не на останні місця в списку Громадянської позиції, що явно утискає інтереси людей, які багато років підтримували та фінансували партію, вкладали час і ресурси. А зараз їм скажуть, що одне з прохідних місць Гриценко віддасть Садовому, Томенкові, Чумаку” – каже Віталій Цимбалюк.

“А Самопоміч приречена в таких умовах на повне політичне забуття, бо як політична структура для забезпечення інтересів Садового стала просто не потрібною” – резюмував політик.