Головна Політакценти Віктор Овчарук: «Депутатський корпус обласної ради з розумінням поставився до проблем Бучача»

Віктор Овчарук: «Депутатський корпус обласної ради з розумінням поставився до проблем Бучача»

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук побував із робочим візитом 10 серпня у місті Бучачі, де допоміг владнати питання навчального, культурного та медичного спрямування.

Нещодавно обласна рада Тернополя передала зі своєї комунальної власності приміщення для облаштування дитячої поліклініки та Бучацького центру первинної медико-санітарної допомоги. У зв’язку із таким розпорядженням, Віктор Овчарук спільно з головою Бучацької  районної ради Віталієм Фреяком,  головним лікарем Бучацької ЦКРЛ Олегом Щиголем, головним лікарем Бучацького центру ПМСД Сергієм Головецьким цікавився ходом ремонтних робіт, спілкувався з медперсоналом .

Також за ініціативи Віктора Овчарука, у звільненій історичній будівлі на вулиці Шкільній тепер розміститься Бучацька дитяча художня школа, яка має можливість запрацювати вже на початку навчального року.

– Депутатський корпус обласної  ради з розумінням поставився до проблем Бучацької художньої школи. Тому не було жодних перешкод для передачі приміщень, адже все це – для дітей. Вчитися вони мають у належних умовах, – наголосив Віктор Овчарук.

За словами Віталія Фреяка, приміщення передано в оренду  на безоплатній основі  терміном на 20 років, що дало можливість вирішити  проблеми  і школи, і медицини.

Під час візиту голова обласної ради також цікавився, як триває реставрація Бучацької  ратуші.

– Зберегти цю унікальну пам’ятку, яку прикрашають роботи Іоанна Пінзеля, – надважливе завдання для усіх гілок влади, – вважає Віктор Овчарук.

До слова, відновлюючі роботи ведуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку (понад 9 мільйонів гривень), а також за співфінансування з місцевого бюджету (2 мільйони гривень).