Головна Політакценти Відведена зброя, при потребі, повертається назад за 30 хв.

Відведена зброя, при потребі, повертається назад за 30 хв.

aa19b6bcd3ed958f6a0ff3be68f8fb63 (1)Україна розпочала процес відводу артилерії та важкої техніки від лінії розмежування на Сході України. Такий крок – це демонстрація всьому світові доброї волі до мирного врегулювання конфлікту через виконання Мінських домовленостей, – пояснює народний депутат України Олег Барна, фракція «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА».

  • Президент, виступаючи в національному університеті оборони, чітко сказав, що наші військові готові повернути важкі озброєння на попередні позиції в будь-який момент. Навіть після відведення українська артилерія та важка техніка перебуватиме у повній бойовій готовності щоб повернутися на попередні місця дислокації. Тому не варто панікувати, для повернення на свої місця необхідно 30 хв. часу, – пояснює Олег Барна.

Відведення військ відбувається тільки за умови фізичної присутності спостережної місії ОБСЄ. Нардеп підкреслив, що процес відведення важких озброєнь може зайняти 2-3 тижні, але очевидно буде зупинений у випадку активізації бойових дій з боку ворога. Наших військових ніхто не кине напризволяще.