Головна Політакценти Всі тернопільські нардепи “в ногу”, тільки Пастух “не в ногу”

Всі тернопільські нардепи “в ногу”, тільки Пастух “не в ногу”

pastuh1Сьогодні 1 липня Верховна рада України прийняла зміни до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації викладацького складу вищих учбових закладів та наукових співробітників), авторами якого є депутати з Тернопільщини Олег Барна, Ігор Побер, Микола Люшняк та Тарас Юрик.
Змінами до закону передбачається, що від мобілізації в «особливий період» зільняються наступні категорії:
студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання;
наукові і науково-педагогічні працівники, які мають вчене звання та/або науковий ступінь і працюють у вищих навчальних закладах, наукових установах та організаціях за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.
Законом також визначається, що військовослужбовці з числа осіб, зазначених в абзаці третьому частини другої статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (в редакції цього Закону), призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період до набрання чинності цим Законом, підлягають звільненню, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.
Прикметно, що усі нардепи, які представляють Тернопільщину у Верховній раді підтримали зміни до Закону, окрім Тараса Пастуха, який під-час голосування був відсутній.