Головна Політакценти Воєнний стан навряд чи буде продовжено, припускає Роман Заставний

Воєнний стан навряд чи буде продовжено, припускає Роман Заставний

Через тиждень завершується воєнний стан у кількох областях України. На думку народного депутата з Тернополя Романа Заставного, не варто чекати, що воєнний стан продовжать чи поширять на всю територію України.

«Але введенням воєнного стану ми виграли двічі: по-перше, як депутати, ми підтримали головнокомандуючого нашого війська — президента України. Інакше наші позиції на міжнародній арені були би дуже послабленими. Ми би продемонстрували, що у нас немає єдності всередині держави, тоді як ми перебуваємо в стані війни. А коли немає єдності між гілками влади всередині держави, немає резону і світовій спільноті допомагати країні, яка сама не шукає виходу з достатньо складної ситуації.

А по-друге, введенням військового стану ми ще раз привернули до себе увагу і показали, що ситуація дуже складна, і вона вже виправдана з політичної точки зору», – робить висновок Роман Заставний.
Народний депутат запевнив, що підтримує вхід України в НАТО.

«Я за. І дуже прикро, що багато політиків, які в тому числі бачать себе в майбутньому головнокомандувачами української армії, обходили це питання стільки років і не бачили цієї перспективи. Тобто я більш ніж переконаний, що коли б ми увійшли в НАТО 10 років тому, то ми би зараз не мали війни з Російською федерацією. Цивілізований світ цього би ніколи не допустив».