Головна Політакценти Власні накопичення – шанс для молоді жити гідно

Власні накопичення – шанс для молоді жити гідно

Fotolia_55426225_Subscription_Monthly_MУкраїні потрібно рухатись до комплексного впровадження недержавної пенсійної системи, адже це не лише інвестиція у своє ж майбутнє, а крок, що наблизить нас до Європи, переконаний координатор молодіжного крила Тернопільської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» Андрій Копачівський.
«Сьогодні молодь повинна зрозуміти, що ніхто про неї не подбає так, як вона сама про себе. А тим паче, в умовах кризи та воєнних дій, коли держава більшість коштів спрямовує на обороноздатність та «залатування» економічних дірок, – наголосив Андрій Копачівський. – Виходом з ситуації є 
система недержавного пенсійного забезпечення, яку поступово намагається запровадити Міністр соціальної політики Павло Розенко. Він пропонує замінити солідарну систему пенсійного забезпечення на персоніфіковану, тобто пенсія залежатиме від кожного особисто».

За словами ударівця, власні накопичення – це інвестиція в своє майбутнє, про яку думати потрібно вже сьогодні.
«За статистикою, на одного працюючого в Україні припадає один пенсіонер – а це один з найвищих показників у світі, – продовжив Андрій Копачівський. 
 Тому очікувати від дефіцитного Пенсійного фонду достойної пенсії навіть у далекій перспективі на вартоБудьмо реалістами. Якщо не подбаємо про себе самі сьогодні, завтра буде пізно нарікати на державу».