Головна Політакценти Вибори мера в два тури збільшують конкуренцію

Вибори мера в два тури збільшують конкуренцію

вибориКерівник секретаріату Тернопільської територіальної організації Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Володимир Дзудзило   переконаний, що проведення майбутніх виборів за новим законом є однією з найважливіших подій у житті та історії України.

«Старий закон, який називали законом Януковича, завжди піддавався критиці.  В першу чергу за змішану систему – списки і «мажоритарну»…  Не секрет, що раніше у ці списки вводили людей за гроші, туди потрапляли одіозні особистості. В результаті  до Верховної Ради проходили танцівники, охоронці, кнопкодави. Друга проблема – полягала в «мажоритарці». Обурювало, що кандидати купують голоси виборців, була нечесна конкуренція: люди просто приїжджали з гаманцем і купували виборців. Це слід було негайно припинити», – розповів Володимир Дзудзило про недоліки попереднього виборчого законодавства.

Після аналізу прийнятого Закон України «Про місцеві вибори» (реєстр. №2831-3 від 28.05.2015), він охарактеризував його як «важливим кроком до ідеальної системи виборів». «Наші партійці вважають, що це великий крок вперед, що це шлях до відкритих списків і чесних виборів», – зауважив керівник секретаріату Тернопільської організації Партії.

Великим позитивом є те, що вибори мерів міст будуть відбуватися в два тури. «Значна цьогорічна перевага – вибори мерів міст будуть проходити у два тури. Є статистика, що на виборах в один тур в 80% відсотках випадків перемагає старий мер. А вибори в два тури збільшують конкуренцію, що я вважаю необхідним в нашому суспільстві. Проста річ: чим більша конкуренція, тим більше шансів, що ми виберемо гідних людей», – зазначив Володимир Дзудзило.