Головна Політакценти Валерій Чоботарь: «Останнє рішення ПАРЄ – сигнал, що на міжнародній арені Україну...

Валерій Чоботарь: «Останнє рішення ПАРЄ – сигнал, що на міжнародній арені Україну ніхто не захищає»

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запропонувала Росію для повернення до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу. Це рішення стало великим дипломатичним ударом для України, вважає боєць-доброволець Валерій Чоботарь. 

Останнє рішення ПАРЄ щодо Росії свідчить про те, що Україну на міжнародній арені ніхто не захищає, ми втрачаємо наших союзників і це може мати дуже негативні наслідки. Боротьба на дипломатичній ниві не менш важлива, ніж безпосередньо зі зброєю на Сході України. Ціною великих жертв нам вдалося зупинити агресора, не дозволивши йому підійти до кордонів з Європейським Союзом, тому те, що сьогодні Україна послаблює свої дипломатичні позиції, це дуже насторожує. Нам сьогодні навпаки потрібно згуртуватися та об’єднатися, як це відбувалося протягом останніх п’яти років, щоб не допустити реваншу проросійських сил не лише у середині нашої країни, а й на міжнародній арені у тих питаннях, що стосуються нашої держави. Але на це має бути чітка позиція і політична та дипломатична воля, бо Україну без України ніхто захищати не буде», – наголосив Валерій Чоботарь. 

Нагадаємо, збройна агресія Росії в Україні триває вже 5 років. Результат – близько 13 тисяч вбитих, 30 тисяч поранених, сотні заручників та політв’язнів Кремля. З початку російської агресії Асамблея ухвалила десятки резолюцій, однак, РФ не виконана жодної з них.