Головна Політакценти Богомол “святий” серед головних міліціонерів?

Богомол “святий” серед головних міліціонерів?

5_142598980741Олександр Богомол «святий» серед колег-головних міліціонерів. Головним «гріхом»  є те, що підніс його до “висот” зі звичайного але здібного начальника відділу Тернопільського обласного управління міністерства сам Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Інтернет-портал Депо проаналізував «господарів» начальників обласних управлінь Міністерства внутрішніх справ Західної України.

За даними  depo.ua начальник ГУ МВС у Львівській області Дмитро Загаріянайближчим часом може бути звільнений з посади. Офіційною підставою для цього є результати планової перевірку ГУ МВС області міністерською комісією, яка працювала з 17 травня по 5 червня. Дані цієї перевірки є офіційно засекречені. У самого Загарії давно конфлікт з міністром МВС Арсеном Аваковим. Зокрема він відмовлявся призначати начальника Жовківського райвідділу міліції, якого Аваков призначив, без погодження з ним, за лобіюванням народного депутата Володимира Парасюка.

Призначення самого Загарії в березні 2014 року лобіювали громадські активісти Львова, які брали активну участь в Революції гідності. За час роботи начальник ГУ МВС у Львівській області не був помічений у співпраці з тією, чи іншою політичною силою.

Начальника міської міліції Львова Павла Герасима вважають людиною колишнього начальника міської міліції Сергія Зюбаненка, який перейшов працювати в обласне управління на посаду заступника. Ті ж активісти Майдану вимагали звільнення Зюбаненка, оскільки він займав цю посаду в часи Віктора Януковича і залишився чи не останнім представником “полтавського клану”, який привів до Львова екс-начальник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк. У Зюбаненка хороші стосунки з мером Львова Андрієм Садовим.

Швидш за все, сусідам-колегам Загарії у Івано-Франківську та Тернополі нічого не загрожує.  Шкутова, який очолював Івано-Франківський міськвідділ внутрішніх справ, та Олександра Богомола, який до травня 2014 року працював начальником слідчого управління в облУМВС, до обласних висот висот підняв Аваков.

Полковник міліції Микола Семенишин, який очолює міліцію Хмельниччини, службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1990 році міліціонером взводу патрульно-постової служби в місті Кам’янець-Подільському.

Очолював Кам’янець – Подільський МВ УМВС України в Хмельницькій області, був начальником курсу факультету підготовки слідчих навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів Київського Національного університету внутрішніх справ України.

У 2010 році – начальник Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області. У 2011 році звільнений з органів внутрішніх справ в запас Збройних сил у званні підполковника.  З липня 2014 року – начальник Управління УМВС України в Івано-Франківській області.

З 17 березня 2015 року – начальник УМВС України в Хмельницькій області.

Очолюючи управління МВС на Прикарпатті, Микола Семенишин відзначився тим, що особисто перевіряв роботу своїх підлеглих, зокрема щодо закриття гральних закладів. Також знаний як “співаючий” полковник. Активісти Прикарпаття приписували Семенишину родинні зв’язки із ключовими особами держави.

Т.в.о. начальника Хмельницького міськвідділу полковник міліції Онісьєв Валерій Анатолійович – народився 7 жовтня 1978 у м.Хмельницький. Закінчив Національну Академію внутрішніх справУкраїни, факультет підготовки кадрів оперативних

До призначення т.в.о. начальника Хмельницького МВ працював в УБОЗ УМВС України в Хмельницькій області начальником одного з відділів.

Одразу після призначення Миколи Семенишина начальником УМВС України у Хмельницькій області, він відправив у відпустку начальника Хмельницького міського відділу Василя Птащука і представив особовому складу тимчасово виконуючого обов’язки начальника Хмельницького МВ полковника міліції Онісьєва Валерія Анатолійовича.

Батько 37-річного т.в.о начальника міськвідділу Анатолій Онісьєв, є директором хмельницького ТОВ “Речовий ринок “Сардонікс”.

Волинський керівник міліції Петро Шпига з червня 2005 р. обіймав посаду начальника підрозділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області. 9 квітня 2014 р. призначений начальником УМВС України у Волинській області.

За деякими даними, після свого призначення Петро Шпига нібито взявся пресувати Ягодинську митницю. Під пунктами пропуску Устилуг та Ягодин цілодобово стоять автомобілі УДАІ і шукають контрабанду.

Сергій Максимов, який очолює міліцію Рівненщини, з 2007 по 2010 рік перебував на посаді начальника відділу внутрішньої безпеки в Рівненській області. З 2010 по 2014 рік працював начальником служби безпеки однієї з приватних фірм. Другого жовтня поточного року призначений на посаду начальника УМВС України в Рівненській області.

Закарпатський головний міліціонер Сергій Шаранич, полковник, уродженець Закарпаття.  Свій трудовий шлях розпочав складальником меблів на Ужгородському механічному заводі.

Громадські активісти Закарпаття заявляють: спосіб життя начальника обласної міліції Сергія Шаранича, який займає посаду з березня 2014 року, не відповідає рівню доходів. А місцевий Люстраційний комітет виніс свій вирок: Шаранич не має морального права займати посаду.

Сергій Шаранич з сім’єю мешкає в Ужгороді у приватному будинку площею в понад 200 “квадратів”. Біля дому – шість соток землі. За оцінками ріелторів, така нерухомість може вартувати щонайменше 200 тис. доларів. Майже всі члени сім’ї пана Шаранича, окрім молодшого сина, їздять власними авто.

Ще перебуваючи у кріслі начальника внутрішньої безпеки МВС Львівщини, за словами Сергія Шаранича, він заробив майже сто тисяч гривень. Інших джерел доходів, бізнесу він не має.

Місцеві активісти припускають, що кандидатуру Сергія Шаранича на посаду начальника ГУ МВС Закарпаття лобіював полковник міліції Іван Гецко, який начебто має родинні зв’язки із депутатом Закарпатської облради Робертом Бровді. Саме він донедавна очолював підконтрольну Юрію Іванющенку компанію “Хліб Інвестбуд”. Шаранича часто називають “людиною Медведчука”.

Головний міліціонер Буковини Сергій Пілігрім протягом всіє кар’єри працював в УБОЗ Донецької області, дослужився до заступника голови . Останнє місце служби – керівник обласного УБОЗ Полтавської області. «Наприкінці 2011 року тодішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко «попросив» мене написати заяву про вихід на пенсію. У мене вистачало вислуги, я написав відповідний рапорт і пішов», – сказав Пілігрім.

Ходять чутки, що Пілігрім примудрився досадити самому Олександру Януковичу. Пілігрім відправляється в «подорож» у Полтавську область, де призначається заступником начальника обласного УВС – начальником УБОЗ області. Там, незважаючи на попередження свого керівництва, він намагається влізти в нелегальні схеми нафтопереробного заводу в Кременчуці. Підсумком такого недалекоглядного вчинку стає негайне звільнення Пілігріма. Але довго без роботи він не залишається, тому що переходить на роботу заступником начальника Маріупольського порту з безпеки, який, як відомо, є вотчиною олігарха Ахметова.