Головна Політакценти «Батьківщина» перемогла на місцевих виборах в ОТГ

«Батьківщина» перемогла на місцевих виборах в ОТГ

«Батьківщина» здобула перше місце та взяла 29% (921 депутат) на місцевих виборах в ОТГ за підрахунком 100% голосів. Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції у Києві.
«Батьківщина» перемогла в 13 областях України, а Блок Петра Порошенка – лише в 6. І це попри фальсифікації, попри використання адміністративного ресурсу, підкуп, який проводило по всій країні оточення президента. Такий результат став можливим завдяки виборцям, які проголосували чесно та свідомо», – наголосила вона.
За словами Юлії Тимошенко, тенденції щодо перемоги «Батьківщини» підтверджуються даними на сайті Центральної виборчої комісії.
Як зазначила політик, результати місцевих виборів в ОТГ – це реальний рейтинг партії та наймасштабніше соціологічне дослідження, це лакмусовий папірець, який покаже: чи можемо ми розраховувати на чесні результати без фальсифікації на майбутніх парламентських і президентських виборах.

Водночас лідер «Батьківщини» звернула увагу на той факт, що в тих 6 областях, де переміг БПП, відбувалась найгрубіша фальсифікація результатів виборів, зокрема в Харківській та Вінницькій областях.
З огляду на це Юлія Тимошенко стверджує, що результат БПП у 21% – намальований, а реальний результат партії президента становить максимум 5-6%.
Вона пояснила, чому БПП маніпулює інформацією щодо виборів: «Це не лише інформаційне спотворення результатів виборів, це, по суті, велика гібридна інформаційна війна проти народу України. Це і є підготовка до фальсифікацій майбутніх президентських виборів».

Насамкінець парламентар висловила переконання, що з мафією можливо впоратись.
«Якщо в таких умовах, коли партію «Батьківщина» практично намагались ліквідувати, ми взяли 29%, це означає, що управу на кланову систему знайти можна. Перемогти їх мирним шляхом також можна. Результати виборів дають надію на те, що відбудеться реальне перезавантаження влади, що буде докорінно змінений курс розвитку України – з її ліквідації на розквіт», – підсумувала Тимошенко.