Головна Політакценти Барні потрібно стимулювати зростання зарплат

Барні потрібно стимулювати зростання зарплат

1428580612_barnaСоціально-економічна ситуація в Україні всюди погана, але не  всюди однакова, Ділова столиця вирішила порівняти соціально-економічні показники мирних регіонів. За рейтингом по 20 головних показниках розвитку Тернопільщина і її очільник Степан Барна займає 5 місце.

Перше місце в першій п’ятірці заслужив очільник Волині Володимир Гунчик із сумою балів 80.

75,5 балів отримав керівник Вінничини Валерій Коровий. Олег Гончарук голова Івано-Франківської ОДА 70 балів і третє місце рейтингу. Великий відрив від трійки лідерів в Черновецької області 59 балів, але гарантоване третє місце в очільника Олександра Фіщука.

Gubery01

Барні потрібно стимулювати зростання зарплат. Очіьник Тернопільщини Степан Барна був призначений 2 квітня 2015 Тому 44 бали і п’яте місце в рейтингу за перший квартал, отримані його областю, не мають до нього відношення. Барна успадкував ті ж проблеми, що і Фіщук. Тернопільщина на третьому місці знизу за обсягом освоєних капітальних інвестицій на душу населення, а за розміром середньомісячної зарплати – взагалі остання: всього лише 2554 грн. Цікаво, що сам Барна є найбіднішим серед губернаторів: він задекларував зарплату за 2014 в сумі 44962 грн., що означає в середньому 3747 грн. у місяць.

Що ж стосується досягнень, то Тернопільщина в першому кварталі стала лідером по динаміці будівництва: зростання на 25,2%. Правда, вже за підсумками чотирьох місяців приріст виявився скромнішим – 10,3%, а своє перше місце область поступилася Волині. Також Тернопільщина стала другою по динаміці сільгоспвиробництва за підсумками кварталу (зростання на 5,7%) і третьої – за підсумками чотирьох місяців (зростання на 4,1%). Доводиться очікувати подальшого погіршення сільгосппоказників: за інформацією облстату, на початок травня площа посівів ярих була на 18% менше, ніж рік тому.

У той же час область посіла перше місце серед регіонів з найменшим скороченням обороту роздрібної торгівлі, четверте – за динамікою експорту, п’яте – за динамікою промисловості. Крім того, Тернопільщина увійшла до п’ятірки регіонів з найнижчим рівнем боргів по зарплаті перед працівниками, так само як і боргів населення та місцевих бюджетів перед організаціями, що надають ЖКП.