Головна Політакценти Барна один із кращих голів ОДА

Барна один із кращих голів ОДА

Комітет виборців України склав «Рейтинг діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року». Як свідчать дані дослідження, голова Тернопільської ОДА Степан Барна продовжує входити у п’ятірку лідерів. Як йдеться у повідомлені КВУ, Тернопільська область демонструє позитивну динаміку за показниками соціально-економічного розвитку. Зокрема, в І кварталі зросла промисловість (на 7%) і суттєво зменшилася заборгованість із виплати заробітної плати (на 31,3%). Експерти високо оцінили проведення децентралізації в області, а також роботу ОДА в напрямку допомоги армії.
Загалом, кращі місця в рейтингу посідають голови Харківської, Донецької, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської обласних державних адміністрацій. Оцінка базувалася на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку регіонів та опитуванні місцевих експертів. Раніше було оприлюднено звіт за підсумком 2016 року.
Текст повний звіту “Рейтинг діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року” можна знайти за посиланням: https://goo.gl/hbGm5g
Методологія дослідження. Оцінка складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Всього було оцінено показники соціально-економічного розвитку за 5 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення. Джерелами інформації стали офіційні статистичні дані, інформація, надана ОДА на запит Комітету виборців України, інформація ЗМІ та спеціальні експертні опитування, проведені в межах проекту. Відповіді на анкети надали 276 експертів з усіх областей України.
Від квітня цього року результати проекту публікуватимуться щоквартально.