Головна Політакценти Барна Мізероту не бив, а трохи трусанув

Барна Мізероту не бив, а трохи трусанув

Барна пояснив, що стало причиною його конфлікту з підприємцем.
Народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна розповів про конфлікт з бізнесменом з Тернопільської області, в результаті якого проти нардепа порушили кримінальну справу за нанесення легких тілесних ушкоджень, передає Хроніка.інфо з посиланням на InfoResist.
Барна пояснив, що причиною конфлікту стала його боротьба за збереження одного з місцевих ставків. За словами нардепа, в результаті махінацій місцевої влади водойму передали в приватні руки, після чого він прийшов у занепад.

“Ця історія почалася ще чотири роки тому або навіть більше. Почалося з того, що за корупційними схемами тодішньої районної влади і управління водних ресурсів було надано в оренду найбільший ставок району, 85 гектарів. У цих схемах був замішаний колишній голова районної державної адміністрації Капуста. Потім пізніше був начальник управління водних ресурсів області, який давав всі дозволи, узгодження пізніше. В результаті такої протиправної діяльності, через відсутність контролю з боку природоохоронних органів та управління водними ресурсами склалося так, що хоч греблю той фактично заріс – воду спустили і все. А з огляду на те, що два роки була посуха, то ось таке і маємо “, – заявив політик.

Він зазначив, що приїхав поспілкуватися з підприємцем Ігорем Мізеротою, який отримав від місцевої влади дозвіл на використання ставка, через скарги жителів. За словами Барни, нормального діалогу з бізнесменом у нього не вийшло, тому він вирішив застосувати фізичну силу.

“В тому році як тільки наповнився ставок наполовину, Мізерота почав його знову спускати. До мене зверталися люди. Я приїхав туди. Там якраз був цей Мізерота. Я питаю: «Навіщо спускати ставок? Він на третину всього наповнений, води немає, пропадає». Він почав кричати, що я перешкоджаю його бізнесу, що я руйную його бізнес. Ще там якісь дурниці говорив. почав там обзивати, кричати, матюкатися. Довелося його трохи легенько, без бійок, легенько втихомирити. Ніяких бійок там не було. Просто взяв за барки і трусанув його “, – стверджує парламентар.

Барна повідомив, що звернувся до місцевих влад та домігся скасування дозволу на використання водойми, яке раніше видали Мізероті.

“Сказали, що дали дозвіл, тому що у Мізероти, ніби як, з документами все добре, зауважень немає. Я питаю: «Шановні, ви на місце виїжджали перед тим як дозвіл дати? Ви дивилися на цей ставок?». Вони сказали «немає». Я тоді звернувся в службу екологічної інспекції. Виїхали, склали акт, дали припис на скасування цього розпорядження, на відміну дозволу на спуск води. Один екземпляр відвезли Мізероті, щоб він припинив спуск води. Він втік, не появляється. Люди тоді зібралися і зараз самі цю греблю блокують “, – розповів нардеп.
Він також заявив, що нібито побитий їм підприємець має багате кримінальне минуле.
“А тепер, щоб ви знали, по Мізероті. Проти нього є дві кримінальні справи. Три роки тому за «мор води». Він спустив воду, риба дохла, він викинув на ставок сміття. Друге кримінальну справу: рік тому він узяв в заручники трьох людей. Двох відпустив, а потім його «заламали» спецпідрозділи, які були викликані з Тернополя. Тобто озброєний чоловік брав заручників. Я зараз питаю у прокурора: «Як ця людина взагалі не судима і знаходиться на волі?». Те, що він простягав руки до дітей, які ходили на ставок купатися, коли там ще була вода. Ганяв людей з вудкою, які ходили купатися і ловити рибу, хоча ставок в оренді, люди мали право ловити рибу вудкою. Стріляв по дітях з пневматичної гвинтівки. Ось такі речі робив цей чоловік “, – повідомив Барна.
За його словами, свідком по його справі проходить колишній чиновник, який сидів у в’язниці за хабарництво.
Якби було там щось серйозне, ми б там залишилися і з ним вирішували. Питання в тому, що я поїхав, мені міліція передзвонила з цього приводу.
“Кажу:« У вас є свідки? ». Кажуть:« Так, є, прізвище свідка Гукалюк ». Я кажу: «Часом не Ігор Степанович?».«Так, Ігор Степанович». А Гукалюк Ігор Степанович, це той самий колишній директор державного кадастру в районі, який «дерибанити» землю, якого зловили на хабарі понад 20 тисяч доларів і який сидів у в’язниці. І зараз він фігурує ще в кількох кримінальних справах, які відкрили щодо «дерибану» землі при колишній владі. Це було 7 -8 років тому. І його не можуть привести до суду, тому що не знають, де він знаходиться, а тут він з’явився як свідок. Це корупційний коло колишніх представників влади, які «дерибанили» землі. Коли я був сільським головою у 2010 році, постійно з ними воював “, – сказав політик.
Барна додав, що він один з перших депутатів, який ставив питання повернення ставків у власність громади.
“Щоб громадськість могла ними користуватися без договорів і оренди”, – резюмував нардеп.