Головна Політакценти Апеляційний комітет ФФУ готує рішення

Апеляційний комітет ФФУ готує рішення

Сьогодні має бути винесене рішення щодо скандального матчу «Маріуполь» – «Динамо».

Гра не відбулася в серпні, оскільки київський клуб не прибув на матч. Одначе трьох очок позбавити «Динамо» так і не виходить, бо клуб подав апеляцію, а в разі її задоволення погрожує піти в Лозанну.

Початкові позиції сторін були такі: «Маріуполь», президент ФФУ Андрій Павелко та заступник голови Нацполіціі Аброськін заявили, що матч повинен відбутися. До слова, всі команди УПЛ без винятку до і після приїжджали до Маріуполя, і матчі пройшли без ексцесів.

Проти виступило «Динамо», посилаючись на лист від СБУ на ім’я Андрія Павелка. Прямо напередодні старту сезону, на початку липня в ФФУ надійшов документ, в якому Служба безпеки вважає проведення ігор в прифронтовому місті небезпечною і просить врахувати цю обставину. На зворотному боці дата й прізвище: А.І. Загородній.

Апеляційний комітет ФФУ напередодні рішення

Апеляційний комітет ФФУ готує рішення – image 1510657919_2 on http://kyivtime.co.ua

Перша обставина: цей і наступні листи від СБУ носять рекомендаційний характер. Але головне – це сама персона Загороднього. У журналістських колах відомо, що Олександр Іванович літає на всі міжнародні матчі «Динамо». На чартері, разом з командою. З початку АТО навесні 2014 року «Динамо» зіграло 16 виїзних матчів в Єврокубках. Середній вояж до Європи – 3-4 години в одну і іншу сторону і 3 дні і 2 ночі в готелі еліт класу. Загалом співробітник СБУ за час військових дій на сході відбув 16 іноземних візитів загальною тривалістю в майже 2 місяці. І зробив їх за рахунок братів Суркісів. Тепер, випадковим чином, він же є виразником їхніх інтересів, адже тільки «Динамо» прийняло цей документ як прикриття, і як керівництво до дії. Крім цього, Загородній є членом виконкому федерації футболу Києва. Тобто по суті – він підлеглий Ігоря Кочетова, генерал-майора СБУ у відставці, нагородженого званням Віктором Януковичем. У футбольних колах Кочетов давно відомий як людина Суркіса-старшого.

Таким чином, коли «Динамо» подає апеляцію, посилаючись на листи, де фігурує Загородній, на поверхню виходить явний конфлікт інтересів. Один з керівників СБУ при цьому – функціонер київської федерації футболу, він же лобіст інтересів «Динамо», і він же, який літає в оплаченому Суркісами чартері, що проживає в елітних готелях Португалії, Англії, Швейцарії, який одержує прискорені візи в ці країни – чи це не зацікавлена особа? Яким чином ця людина може бути фігурантом будь-яких справ, що стосуються «Динамо»? І що скаже з цього приводу апеляційний комітет? Навряд чи там залишать ці факти без уваги.