Головна Політакценти Андрій Сенченко: В України є всі можливості для повернення окупованого Донбасу та...

Андрій Сенченко: В України є всі можливості для повернення окупованого Донбасу та Криму

Лише військовою силою Україна не зможе подолати агресора. Бо в Росії під час сучасної війни використовують протестні настрої населення й інші невійськові методи.

Про це під час прес-конференції у Львові розповів координатор Воєнного кабінету Юлії Тимошенко Андрій Сенченко, інформує прес-служба регіонального партосередку.

Експерт переконаний, коли говорити про звільнення Криму і Донбасу, то треба розуміти чим країна повинна «платити» за відновлення свого авторитету, а це життя військових.

«Це надто висока плата. До того ж ми повинні використати всі інші можливості – свої і наших партнерів – економічного, політичного дипломатичного тиску. Постає питання, може ми вже використали всі наші можливості? Насправді не застосований реальний економічний тиск збоку України на Росію», – зазначив Андрій Сенченко.

За словами політика, країні потрібно було припинити постачання електроенергії до Криму, а не підписувати зрадницькі контракти, в  яких написано про постачання електроенергії в так званий «кримський федеральний округ».

«За це ж ще ніхто не відповів, а це стовідсоткова зрада. І якби так діяли за всіма напрямками, то нині утримувати Крим – цю валізу без ручки – було б Росії значно складніше. А ще є напрямки юридичного, інформаційного, дипломатичного тиску», – підсумував Андрій Сенченко.