Головна Політакценти “Агресія в Україні — справа рук не тільки Путіна”, – Роман Заставний

“Агресія в Україні — справа рук не тільки Путіна”, – Роман Заставний

Народний депутат Роман Заставний взяв участь в другому обласному етапі національного круглого столу «Єдність заради перемоги». Зокрема прокоментував деякі з пунктів «пакту про ненапад», який підготувала активна громадськість країни за ініціативи руху «Вільні люди».

–        Чесно собі зізнаймося, що агресія в Україні — справа рук не тільки Путіна, а й українських політиків, яким чогось не дісталося, – сказав Роман Заставний. – Тому, передусім, має бути претензія до своїх. Щодо дотермінових виборів, нам, депутатам, некоректно піднімати це питання. Давайте, подумаємо, що ми отримаємо на виході. Приміром, весною проводимо дотермінові вибори: хто прийде в український парламент і що будемо робити?».Корупція. Давайте чесно скажемо: вона завжди була притаманна Україні. Але раніше ніхто не міг собі дозволити, щоб у ЗМІ про корупцію так відкрито і доступно розповідали. Чи збільшилася корупція, чи зменшилася – спірне питання. Коли самі правоохоронці затримують своїх же колег за вживання алкоголю, порушення правил дорожнього руху. Уявіть собі таку новину три роки тому – вона б апріорі не потрапила в жодне видання. Це типовий приклад, що Україна змінюється. Це далеко до ідеалу чи європейських стандартів, але те, що поступ відбувається, треба спокійно визнати.

Кінцева мета національного круглого столу «Єдність заради перемоги: політики-патріоти мають підписати «пакт про ненапад» заради збереження держави. Лідери партій «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Батьківщина», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Самопоміч» повинні припинити розбрат, повернутися до коаліції 2014 року «Європейська Україна» та спільно з громадськістю напрацювати стратегічні напрямки розвитку країни, прийняти «Національну платформу розквіту» та реалізувати її, відкинувши популізм та брудний піар заради власних рейтингів.