Головна Політакценти Аваков особисто проведе кастинг головного міліціонера області

Аваков особисто проведе кастинг головного міліціонера області

МВСЯк стало відомо з неофіційних джерел, відкритого конкурсу на посаду начальника УМВС в Тернопільській області відомство Авакова проводити не буде. На відміну від призначення Василя Облєщука, нового керівника тернопільської міліції особисто обере міністр.

Наразі обговорюють кілька кандидатів. Серед них теперішній виконувач обов’язків керівника відомства Олександр Богомол, начальник ДАІ Андрій Матрифайло та начальник обласного управління юстиції Едуард Кольцов. Двоє перших спробували свої сили у попередньому конкурсі, однак високе журі “забракувало” їхні кандидатури.

Богомол має “плечі” у міністерстві, завдяки чому довгий час утримує посаду “в. о”. Однак в світлі реформ відомства його перспективи туманні. Громадські активісти, кажуть, не без “допомоги” опонентів, неодноразово висловлювали невдоволення зволіканням з люстрацією у тернопільській міліції.

Також “виходи” на міністерство шукають лобісти Андрія Матрифайла. Після Революції Гідності його проштовхував на посаду нардеп Олексій Кайда. Зараз цю роль виконує Ігор Побер.

Однак найвпливовішого лобіста має Едуард Кольцов. За нього клопоче депутат з партії Авакова – “Народного фронту”- Роман Заставний. Крім того, сам претендент має хороші зав’язки серед дуже впливових зараз “вінницьких”. Перед революцією Кольцов працював начальником відділу внутрішньої безпеки Вінницького управління МВС. Згодом звільнився в запас. Наприкінці минулого року був призначений начальником головного управління юстиції.

Наразі це 3 головних претенденти. Не виключено, що з’явиться й хтось інший. Наприклад, в пакеті з призначенням голови обласної державної адміністрації та керівників інших силових відомств, пише За Збручем.

Як, стало відомо  нам з джерел в МВС на крісло головного мліціонера області претендує ще і В. Джижджора.