“Є запитання до влади завжди. Але сьогодні ми маємо обирати Україну” – Н. Горайська яка втратила в АТО чоловіка

Запитання до влади є завжди, але сьогодні нам потрібно обирати Україну. У цьому переконані родини загиблих Героїв АТО, представники ГО «Єдина родина Тернопільщини». Сьогодні, 5 квітня, вони презентували діяльність своєї організації й розповіли, наскільки важливо згуртуватися задля того, щоб зберегти Україну.

Дана громадська організація об’єднує 61 сім’ю. Заснували її у 2016 році. Мета діяльності – допомагати родинам, які втратили на війні своїх рідних, через спілкування, різні зустрічі, молитву, спільні справи та звернення. Діє ГО на першому поверсі облдержадміністрації на вул. Грушевського, 8, 118 каб. Хто ще не приєднався до організації – може це зробити у будь-який момент.

За словами голови ГО «Єдина родина Тернопільщини» Наталі Горайської, громадська організація має чудову комунікацію з обласною владою, бо їх чують і до них прислухаються. Водночас, те, що відбувається сьогодні в країні, у них викликає занепокоєння, бо, напевно, схиляються вони, люди уже призабули, що на Сході триває війна і на цій війні загинули багато українців. Лише з Тернопільщини ми втратили понад 90 Героїв.

«Є запитання до влади завжди. Але сьогодні ми маємо обирати Україну, нашу мову, віру, маємо обирати напрямок до Євросоюзу та НАТО. І через це, ми, родини загиблих воїнів, звертаємося до всіх, аби не зі злості і не всупереч всьому, голосуючи на виборах, підтримати Україну», – каже пані Наталя.

Дивує її також позиція взагалі не іти на вибори, бо це слабка позиція, а тому просить більше цікавитися програмами та політичними векторами кандидатів та не бути байдужими. «Невже нам мало Небесної сотні, смертей на фронті?! Задумайтеся, що для нас важливіше?! Нам здається: якщо в нас малі зарплати, то нам не потрібні свобода, мова, українська церква та проєвропейська Україна, але якраз це і є нашою ідентичністю», – наголошує Наталя Горайська.