Головна Політакценти «Я б із радістю відправив путіна в нокаут», – Віталій Кличко в...

«Я б із радістю відправив путіна в нокаут», – Віталій Кличко в інтерв’ю німецькому Bild

Мер Києва, вічний чемпіон світу з боксу за версією WBC Віталій Кличко заявив, що із задоволенням відправив би путіна в нокаут, але війна закінчиться лише тоді, коли Україна отримає достатньо зброї, щоб очистити свою територію від окупантів. Про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

«Звичайно, я б з великою радістю відправив путіна в нокаут, але це лише фантазії. Свій особистий нокаут путін зараз переживає на фронті, де наші воїни героїчно борються і весь час завдають ударів нібито одній з кращих армій світу. Українські воїни – герої!» – сказав Віталій Кличко.

Він заявив, що для якнайшвидшого завершення війни Україні потрібно більше зброї.

«Ми переможемо у цій війні! Але нам терміново потрібно більше зброї, боєприпасів та винищувачів. Я не розумію, чому завжди з’являються нові червоні лінії. Ясно одне: ми маємо відвойовувати нашу країну, а для цього нам потрібне все необхідне. Як довго триватиме війна – це залежить від нас і від того, як швидко ми отримаємо зброю, щоби повернути собі наші території», – заявив Кличко.

Відповідаючи на запитання щодо небажання деяких сил у Німеччині збільшувати постачання зброї Україні, Кличко нагадав, що країна-агресор не зупиниться на Україні.

«Німці мають запитати себе: що, якщо Україна перестане отримувати зброю? Тоді росія завоює всю Україну, катуючи, знущаючись та вбиваючи ще більше людей. А як ви вважаєте, що зробив би путін, якби він окупував Україну? Наступна атака буде на Балтику або на Польщу. Путін і російська армія мають бути зупинені ЗАРАЗ», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, про переговори з росією можна буде думати лише після виведення її військ.

Посилання на інтерв’ю – 

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/vitali-klitschko-in-kiew-ich-habe-kein-testament-ich-habe-ja-noch-viel-zeit-82945732.bild.html