Головна Політакценти Які перспективи у нової партії Гройсмана на Тернопільщині?

Які перспективи у нової партії Гройсмана на Тернопільщині?

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман створює нову політичну силу, яка буде брати участь в парламентських виборах. Його головна мотивація – це не депутатський мандат, а формування потужної команди однодумців. Тільки тоді розпочаті реформи вдасться довести до кінця.

«Я ще два роки тому говорив про те, що я буду брати участь у парламентських виборах. Для чого? Не для того, щоб просто брати участь у виборах або отримати мандат, мене це жодним чином не мотивує. Мене мотивує інше. Я вважаю, що через прийняття правильних рішень, через їх реалізацію, можливо кардинально змінювати ситуацію в країні. Для цього потрібно декілька критичних речей: розуміння процесів, досвід і мандат довіри, який дає можливість реалізувати ідеї. Зрозуміло, що через присутність у парламенті можна формувати виконавчу владу і більшість під ідеї», – переконаний Володимир Гройсман.

Хто в команді

Зараз триває процес формування команди: на рівні громад, міст, на рівні районів і областей шукають людей, які мають здорові думки і розуміють, як їх реалізовувати.

Прем’єр-міністр має всі шанси сформувати політичну силу, яка пройде до парламенту, стверджують експерти.

«Останні соціологічні опитування демонстрували, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють 20% населення, і це поки і є його електоральна база», – вважає політолог Валентин Войтков.

На користь Володимира Гройсмана і соціологічні дані.

«Ще в квітні 2018 року соціологи фіксували зростання довіри Гройсмана й задоволеність його роботою серед населення. А на початку 2019 року, згідно з даними всеукраїнського опитування громадської думки, який проводив КМІС, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%»,- прокоментував політолог Олександр Радчук.

Крім того, «Агентство моделювання ситуацій» провело експертне опитування оцінки роботи Кабміну. Згідно з даними дослідження, 85,2% з 30 опитаних експертів вважають – загальноекономічна ситуація в країні за три роки діяльності Уряду Володимира Гройсмана суттєво покращилася.

На думку експертів, за політичну силу Володимира Гройсмана можуть проголосувати помірковані виборці, які розуміють, що таке популізм. Тому вони не підтримуватимуть тих, хто обіцяє вже завтра пенсію в тисячу євро.

Зміни – не на папері

Позитивні зміни в країні – ось головна запорука високого рейтингу Володимира Гройсмана. А це реформи, яких чекали роками в медицині і освіті, оновлені дороги, сотні відбудованих і відремонтованих об’єктів інфраструктури. Нову якість життя вже відчувають мешканці сіл і міст.

І якщо на президентських виборах люди обирають президента, то на парламентських – Прем’єр-міністра. Щоб Уряд був ефективним, Прем’єр-міністр повинен мати значне депутатське крило в парламенті. І чим більше воно буде, тим рішучіші перетворення його команда зможе реалізувати.

Ще один аргумент на користь Гройсмана – багаторічний досвід роботи. Адже він чудово зарекомендував себе на посаді мера Вінниці (двічі був обраний на цю посаду). Завдяки підтримці його команді вдалося значно пришвидшити позитивні зміни у місті.

Які прогнози на місцях

Високий рейтинг Прем’єр-міністра допоможе йому на виборах, стверджують експерти.

«З початком роботи Уряду під головуванням Гройсмана стартували глибинні реформи, які мають докорінно змінити життя українців, покращити їх добробут та вивести країну на новий рівень. Окремі результати реформ вже можна побачити і зараз, в тому числі і на Тернопільщини. Політична сила, яку очолює Прем’єр, отримає кредит довіри від виборців завдяки репутації самого Володимира Гройсмана, якого по праву можна назвати найуспішнішим прем’єр-міністром за всі роки незалежності України», – зазначив виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак.

Він вважає, що якщо до команди Гройсмана приєднаються прогресивні молоді представники Тернопільщини, це допоможе розв’язати багато нагальних проблем. Насамперед це створення нових робочих місць, завершення процесу децентралізації, продовження ремонту доріг та об’єктів соціальної інфраструктури.

«За умови збереження курсу на реформи, розпочаті три роки тому Прем’єром, нова політична сила, яку він очолить, зможе розраховувати на лідируючу роль в майбутньому українському парламенті», – прогнозує Ігор Гірчак.