Головна Політакценти Ще один довгобуд в Тернополі завершать, запевняє Роман Заставний

Ще один довгобуд в Тернополі завершать, запевняє Роман Заставний

Майже 30-річна епопея з Тернопільським архівом наближається до завершення.На прохання народних депутатів з Тернополя Кабмін виділив необхідну для добудови суму.
Голова депутатської групи «Тернопільщина» Роман Заставний повідомив, те, що архів – принциповий і дуже важливий об’єкт для Тернопільської області, який вирішує декілька проблем одночасно, підтримали на державному рівні.
«Зараз кінцева документація проходить експертизу в Мінрегіонбуді. Після її завершення Кабмін підпише постанову про виділення з резервного фонду 26 млн.грн. на архів», – розповів Роман Заставний.
Обранець запевнив, виділених грошей має вистачити для завершення внутрішнього ремонту повністю і тим самим можна буде поставити крапку в історії довгобуду.
«Наразі залишається будівельна частина робіт – вартістю 6-7 млн.грн., а також закупівля обладнання, монтаж стелажів, і безпосередньо облаштування робочих місць дляпрацівників архіву, які, думаю, вже просто втомилися мріяти про це», – наголошує народний депутат. «Вже два покоління виросли в очікуванні і сподіванні, що вони все ж таки перейдуть в це нове приміщення, де їм буде зручно працювати, і, що найважливіше, це буде зручно для тернополян – вони зможуть швидко, зручно отримувати в архівібудь-які документи».
Також Роман Заставний припускає,добудова архіву буде лакмусовим папірцем для тернопільської влади на здатність втілювати такі масштабні інфраструктурні проекти. І реалізувати їх, сподівається політик, вдастьсянаступної весни, тоді греко-католицька єпархія зможе приступити до проведення ремонтувже у власному приміщенні.
«Тут є серйозний виклик для облдержадміністрації: як за такий короткий період часу завершити всі роботи, передбачені кошторисною документацією. Проведені консультації, зустрічі, і я думаю, що вони справляться достойно з цим завданням. Голова ОДА особисто контролює цю ситуацію, відстежує кожен крок, починаючи з документації, завершуючи, припускаю, надалі щотижневим звітом по роботах».
Зазначимо, будуютьтернопільський архів із 1991 року. За цей час були навіть його проміжні відкриття. Але внутрішні роботи в будівлі досі не виконані.